Bandyckie Bagna

W każdym RPGu musi być karczma

I opisy MG

Planowana data ukończenia: 25.03.2018 -> Cel osiągnięty!
Pobierz grę
Do gry wymagane jest RTP RPG Makera XP
Pobierz RTP
Moderatorzy: GameBoy, Dragon Kamillo, Kleo
Nawet nie wiem jak się do tego odnieść, bo nie jestem pewien czy to oksymoron, czy nie...bedziu98 pisze:Ok, pora na rzygowinyA wiec tak, fabuła uboga jak poseł sejmu
Niedługo na blogu właśnie chcę przeprowadzić swego rodzaju... poradnik (nie wiem czy to dobre słowo) opisujący proces powstania Królobójców pod kątem tworzenia czegoś tak, aby to skończyć.Yoroiookami pisze:Jeju, Adrap. Jak ty te projekty tak szybko/ładnietworzysz?
No grało się przyjemnie, nie powiem. Podobały mi się zwłaszcza zagadki z kamieniami (choć niektóre zachowywały się nieco dziwnie, zamiast grzecznie lądować na przyciskach, to chowały się pod nimi), walki były ok, a i skradanki też jakoś przeszłam (fajnie, że wykrycie nie kończyło gry, bo pewnie bym ich nie przeszła :D). Jednakowoż zgodzę się z aktualnie najbardziej aktywnym scenowym recenzentem (tak przy okazji - recenzja Królobójców to jak na razie bodaj najlepszy tekst PInroza) - gra zostawia spory niedosyt. Dla mnie głównie fabularny i nie chodzi mi o liniowość, bo tę akurat lubię. Bardziej mi zabrakło czegoś, hm... Trochę trudno mi to określić, ale z początku niby coś się między postaciami dzieje, robiąc nadzieję na ciekawe rozwinięcie, po czym... Kończy się nagle i tak trochę na niczym. Bo fabuła, mam wrażenie, jest mocno pretekstowa i taka chyba miała być. Siłą gry mogły (miały?) być natomiast interakcje między bohaterami, co niestety nie do końca wyszło. Niemniej Królobójcy to całkiem fajna, lekka i niedługa gierka, polecam na leniwe popołudnie. :)Adrapnikram pisze:Mam nadzieję, że po premierze będzie wam się grało przyjemnie.