Minecraft - server dla Gospody

PC, konsole i nie tylko...
Awatar użytkownika
Soul
Posty: 479
Rejestracja: 19 mar 2011, 21:24
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Soul » 23 sie 2013, 11:08

Rave pisze:A z jakiego powodu? Dlatego, że od 1.8 ulepszyli generator i naprawili cholerne Farlandsy? Czy może dlatego, że od pełnej 1.5 (nie mylić z beta/alpha 1.5) redstone jest o wiele łatwiejszy i przyjemniejszy?



Powiem tak:
-1.6 Minecraft działał dobrze, bez lagów.
-1.7.3 Minecraft działał, ale nie mogłem grać podczas deszczu i czasami się ciął.
-1.8 Minecraft tak się ciął, że trudno mi było nawet rozwalić blok dirtu i płynnie poruszać ekranem.
Awatar użytkownika
Ska'ciu

Golden Forki 2011 - Pełne Wersje (miejsce 1)(miejsce 3); Golden Forki 2010 - Pełne Wersje (miejsce 2); TA Sprite Contest 3 (miejsce 2); TA Sprite Contest 2 (miejsce 3)
Posty: 493
Rejestracja: 20 sie 2008, 16:27
Lokalizacja: The City in Forest
Kontakt:

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Ska'ciu » 23 sie 2013, 11:54

W sumie miałbym czas czasem pobudować jakieś japońskie zamki czym się głównie w MC zajmuję :)
A skoro to miałby być serwer scenowy to dać na nim texture pack na bazie RTP z Makera 2k3 :p
Nie chce mi się ale staram się makerować... I tak już kilka lat xD
The end of C'S RPG Studio: http://www.mediafire.com/?5gmmmmyh2zd (filmik na rm2k3)
ps. Hail Anime&Manga&Nihon
ObrazekObrazek
W Tsukurogrodzie najlepszy tydzień powstaje w grze!
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Rave » 23 sie 2013, 14:10

Ska'ciu pisze:A skoro to miałby być serwer scenowy to dać na nim texture pack na bazie RTP z Makera 2k3 :p


O, to by było fajne, ale nie lubię serwerów które wymuszają texturepacki. Lepiej dać download i niech każdy sobie ustawi jak chce.

Soul, to chyba masz badziewny sprzęt. No ale w ostatnich wersjach sporo zoptymalizowali, więc może nowe nie będą się ciąć.
Awatar użytkownika
Soul
Posty: 479
Rejestracja: 19 mar 2011, 21:24
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Soul » 23 sie 2013, 14:57

Rave, mam komputer z chyba 2007 roku. Sprawdzałem na lapku siostry z 2011r.
Wersja 1.5.2 powoduje tam lagi. To jest dowód na to, że minecraft jest na prawdę słabo zoptymalizowany.
Awatar użytkownika
Klonoa
Posty: 533
Rejestracja: 18 kwie 2009, 13:07
Lokalizacja: Berlin
Kontakt:

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Klonoa » 23 sie 2013, 15:29

Ska'ciu pisze:A skoro to miałby być serwer scenowy to dać na nim texture pack na bazie RTP z Makera 2k3 :p

Litości dla oczu proszę :/

I prawdę mówiąc to w dzisiejszych czasach prawie nikt nie ma tak słabego komputera by nie poszedł mu minecraft, a wiem co mówię bo mam naprawdę stary laptop i na nim chodził płynnie.

Tak w ogóle to po co mielibyśmy wykupić jakiś hosting jeżeli lepiej byłoby jak ktoś tu wcześniej napisał wbić całą paczką na jeden określony serwer i to najlepiej z gildiami żeby było zabawniej... ale też z drugiej strony nie dałoby się między sobą gadać z całą masą innych ludzi.
Obrazek


Spoiler:
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Ozzaku » 23 sie 2013, 15:34

^ Popieram jak najbardziej sam mam starego lapka 2007/8 rok i działa najnowsza wersja bez lagów żadnych, co do rozwiązania z serwerem także musze się zgodzić.
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Rave » 23 sie 2013, 16:10

Soul pisze:Rave, mam komputer z chyba 2007 roku. Sprawdzałem na lapku siostry z 2011r.
Wersja 1.5.2 powoduje tam lagi. To jest dowód na to, że minecraft jest na prawdę słabo zoptymalizowany.

To pozamykaj przeglądarkę, torrenty, steam, itd. - krótko mówiąc wszystkie programy które masz odpalone, komunikatory też. Najlepiej sprawdź w menadżerze zadań i pozamykaj wszystko co używa więcej niż 100 mega ramu.
Awatar użytkownika
Jazzwhisky
Posty: 4110
Rejestracja: 13 kwie 2006, 21:45
Kontakt:

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Jazzwhisky » 23 sie 2013, 16:27

Wtrącę się, problem z lagami w wersji 1.8 jest globalny, Soul zobacz najnowszą wersję z poprawkami (może Tobie też przestanie przycinać) i przejrzyj google, jest niejeden fix poprawiający wydajność gry.
Nasz discordowy czat, 24h/d - https://discord.gg/4GG85kr
Awatar użytkownika
Gorn5
Posty: 77
Rejestracja: 25 lip 2013, 12:49
Lokalizacja: Toruń

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Gorn5 » 23 sie 2013, 16:31

Rave pisze:
Ska'ciu pisze:A skoro to miałby być serwer scenowy to dać na nim texture pack na bazie RTP z Makera 2k3 :p


^Popieram może być nawet zabawnie :D^
Awatar użytkownika
BeVoo

Golden Forki 2008 - Pełne Wersje (miejsce 2)
Posty: 441
Rejestracja: 19 kwie 2006, 14:20

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: BeVoo » 31 sie 2013, 16:59

Dragon Kamillo pisze:Gameboy: Scenie bardziej przyda się porządna gra w makerze

:twisted: +1
Gdzie jest wanamingo kiedy śpi?
Awatar użytkownika
GameBoy

Golden Forki 2009 - Pełne Wersje (miejsce 1); Puchar Ligi Mapperów II (zwycięstwo)
Posty: 1666
Rejestracja: 11 lip 2009, 13:47
Lokalizacja: Wieluń

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: GameBoy » 31 sie 2013, 18:16

Trochę zabawnie, bo ten cytowany tekst dotyczył pomysłu na zrobienie chatu połączonego z MMO, ale jeśli chodzi o Minecrafta to sam przecież wyraziłem zainteresowanie (pod pewnymi warunkami) w tym temacie. =)
http://www.rmxp.vot.pl -> kopia RMXP

To Twój projekt, więc, do jasnej cholery, weź wreszcie za niego choć odrobinę odpowiedzialności. - Kleo =)
Ponoć w jaskiniach koło rysunków ściennych przedstawiających mamuty można było zobaczyć "scena umiera". - Noruj =)
Awatar użytkownika
Soul
Posty: 479
Rejestracja: 19 mar 2011, 21:24
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski

Re: Minecraft - server dla Gospody

Postautor: Soul » 31 sie 2013, 18:28

Sprawdzę te fixy do minecrafta, także tą najnowszą wersję-może pomoże.
Sam komputer w swoich latach nie był słaby, ale 3 razy był naprawiany, a po którejśtam naprawie nieco spowolnił.

Wróć do „Gry/Emulacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości