Lagi w grach

PC, konsole i nie tylko...
Awatar użytkownika
Lyserg1260
Posty: 159
Rejestracja: 13 sty 2014, 00:03
Lokalizacja: Katowice

Lagi w grach

Postautor: Lyserg1260 » 27 mar 2014, 21:00

Mam lagi w grach internetowych. Nie są to ciągłe lagi, ale jak jest duża akcja, coś się dzieje, ktoś mnie atakuje to często mam kilkusekundowego laga. Nie chodzi o to, że gra się ścina, chodzi normalnie, tylko że przeciwnicy na przykład stoją w miejscu, a po chwili jestem martwy już. Mam dobrego neta 60mb z UPC, gram na WiFi pokój obok pokoju z routerem i mam połowę kresek, ale to nie tego wina, bo usiadłem przy routerze i też były lagi. Jeden brat jest podłączony kablem bezpośrednio do routera, a drugi na laptopie przez WiFi i obaj nie mają żadnych lagów, a ja mam, nawet jak oni nie grają, więc to musi być coś u mnie. Mam 2 antywirusy (ESET i Malware coś tam), ale nawet jak miałem samego ESETa to miałem lagi w Left4Dead 2. Teraz próbowałem wyłączyć ESETa i to samo, tego drugiego wolę nie wyłączać bo ostatnio miałem spore problemy z wirusami (to też nie tego wina, bo w L4D grałem sporo wcześniej i były mocne lagi) Poza tym lagi mam w Dota2, Smite, a w Hearthstone czasem zrywa mi połączenie z battle.net. Ktoś może mi doradzić w czym może być problem? Obniżanie grafiki w grach nic nie daje, sprzęt jest dobry, net też, odległość też wystarczająca. Lagi mam w 95% wtedy, gdy jest jakaś akcja.

Sprzęt:
Ascer Aspire V3-571G
Windows 7 64-bit
8gb DDR3 (nie pamiętam prędkości)
Intel i3-3120M (2,5GHz)
GeForce GT730M (2GB) + zintegrowana Intel HD Graphics 4000
Awatar użytkownika
Dragon Kamillo

Golden Forki 2016 - Pełne Wersje (miejsce 3); Golden Forki 2013 - Zapowiedzi (zwycięstwo); Liga Mapperów Sezon IV (miejsce 2)
Posty: 1798
Rejestracja: 18 paź 2009, 21:23
Lokalizacja: Poznań/Granowiec

Re: Lagi w grach

Postautor: Dragon Kamillo » 27 mar 2014, 21:27

Jeśli masz router w pokoju obok to weź ten kabel (od brata) i spróbuj z nim, jeśli znikną lagi to znaczy że coś nie tak masz z odbieraniem sygnału, a jeśli nie znikną to jest coś nie tak z komputerem.

A może jednak jakiś wirus?
Awatar użytkownika
Lyserg1260
Posty: 159
Rejestracja: 13 sty 2014, 00:03
Lokalizacja: Katowice

Re: Lagi w grach

Postautor: Lyserg1260 » 27 mar 2014, 22:26

Wątpię, pozbyłem się chyba wszystkiego, skan ESETem, Malwarem + Combofix. Gdyby coś było, system by zaalarmował. Zresztą jak wspomniałem, lagi były już przed tym zakażeniem.
Awatar użytkownika
Jazzwhisky
Posty: 4132
Rejestracja: 13 kwie 2006, 21:45
Kontakt:

Re: Lagi w grach

Postautor: Jazzwhisky » 27 mar 2014, 22:39

Na początek połączyłbym się kablem (o ile to możliwe), lub spróbował połączenia przez Wi-Fi na którymś z pozostałych PC i porównał rezultaty.

Poza tym - na razie to trochę wróżenie z fusów - ale jakieś tam modele Acera miały problemy z kartami sieciowymi, spróbuj aktualizacji sterowników, a testując upewnij się też, że na czas gier online odłączasz wszelkie oprogramowanie p2p.

Also:
Go into your power settings by right clicking the batter icon by your time and date from the desktop. Right click and select power options. Click on change plan settings by by power saver. Click on change advanced power settings. Click the plus next to wireless adapter settings, and click the plus next to power saving mode. Next change everything to maximum performance. That should solve your issue.

I bądź gotowy także na:
The correct one should be Atheros Wireless LAN Driver 10.0.0.225, the latest one. However, mind that this will not solve your problem. Nothing will. You will keep getting disconnected, not all the time but frequently. I am having this problem since I bought the laptop in March 2013 and the problem is still there - I gave up. I tried about every suggestion in this and other threads with no sucess. Acer should be ashamed of this, but if you call, they will just tell you it´s a simple driver problem.
Nasz discordowy czat, 24h/d - https://discord.gg/4GG85kr
Awatar użytkownika
Lyserg1260
Posty: 159
Rejestracja: 13 sty 2014, 00:03
Lokalizacja: Katowice

Re: Lagi w grach

Postautor: Lyserg1260 » 27 mar 2014, 23:01

Spróbuje kablem jutro. Co do innego kompa na wifi, to grałem z braćmi razem w L4D i ja miałem lagi, oni nie. Jak grałem sam, bez nich, to samo. Mam nadzieję, że to nie jest to o czym mówisz, bardzo bym się zdenerwował, że ktoś próbuje mnie "wyruchać" na hajs dając mi syf którego nie da się naprawić.

Co do ustawień, wszystko mam na maxa. Spróbuje sterownik zaktualizować. Mam jeszcze zewnętrzną antenę WiFi na USB (korzystałem z niej na stacjonarnym, żeby mieć dostęp do WiFi) może spróbuję ją zainstalować i sprawdzić czy to coś pomoże.

Wróć do „Gry/Emulacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości