Strona 2 z 2

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

: 14 paź 2016, 16:17
autor: PInroz
EnterVPL pisze:Spolszczenie to chyba to mi zadziałało


Wystarczyło zmienić język w ustawieniach, jednak za każdym razem jak odpalam Wieśka 3 to ustawienia językowe się odnawiają i za każdym razem muszę w opcjach zmieniać język z angielskiego na polski. Ale teraz wszystko w miarę działa jak bym chciał, powiem więcej da się nawet normalnie grać. Mimo słabej grafiki,wyświetlonej gry w trybie okienkowym i ciągłej zmiany języka w opcjach :roll: Jednak filmiku początkowego podczas włączania gry nie da rady obejrzeć w innym języku, ale to tylko drobny szczegół.

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

: 14 paź 2016, 16:32
autor: EnterVPL
W regedit da się zmienić domyślne ustawienie języka ;)

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

: 17 paź 2016, 20:03
autor: Rave
Który klucz?

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

: 21 paź 2016, 13:55
autor: EnterVPL
Na windows 8/8.1/10 to jest tak: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> WOW6432Node -> GOG.com -> jeśli masz jeden podforder to fajnie bo penie te cyferki to są ustawienia wiedźmina, ale jak masz tych podfoderów więcej i każdy ma liczbową nazwę to musisz się odmyślić który to wiedźmin (tam będzie widać klucz EXE z ścieżką do gry) (u mnie to jest folder 1207664643) -> zmieniasz wartości kluczy: LANGUAGE, languageText i languageVoiceover na polish.

Powinno zadziałać.

@EDIT
To powinno zadziałać jeśli ma się w grze spolszczenie. W innym wypadku wybierze zainstalowany język (pewnie angielski albo ruski)

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

: 02 sty 2017, 15:59
autor: Streamer
Ja osobiście miałem coś takiego, że gra mi pochłaniała 100% zasobów niezależnie od ustawień graficznych, przez co zdarzały się spadki fpsów tu i tam. Ogólnie sprzęt mam ponad W3, więc to było trochę rozczarowujące, szczególnie, że był to dość rzadki bug z tego co wywnioskowałem po opiniach innych.