Jazzwhisky pisze:Sarge pisze:A nie myśleliście o wprowadzeniu ocen do recenzji? Póki co widzę, że są one wystawiane przez "widzi-mi-się" redaktora (w tym numerze ocenę otrzymała tylko jedna gra), a dobrze by było, gdyby to było jednak stałą regułą. No i miło by było zobaczyć (poza oceną ogólną) noty cząstkowe - przykładowo za mapping, dźwięk, grywalność i żywotność. Co o tym myślicie?
IMO ma to wyłącznie sens, gdy produkcję ocenia grupa ludzi. Ocena pojedynczego recenzenta może być zbyt subiektywna/odchylona. W sytuacji gdy nad Tokei pracuje tak niewielka grupa ludzi... Raczej niewykonalne, zin boryka się ze znacznie poważniejszymi problemami.
Jazz, przy okazji przypomniałeś mi o jednej rzeczy, o której miałem też wspomnieć w poście. Otóż w recenzjach nie zauważyłem krótkich opinii innych osób z redakcji na temat danej gry. Wiem, zespół redakcyjny jest mały i nie zawsze jest szansa, że np. dwie osoby grały w recenzowany tytuł, ale gdy już taka sytuacja występuje, to mile widziana byłaby ramka z opinią innego redaktora - zawsze to czytającemu pomaga zobaczyć, jak na grę zapatruje się nie jedna, a dwie i więcej osób.