[VXA] Moja postań jest blokowana przez coś :\

Problemy związane z pracą w RM, poszukiwania współpracowników. Uwaga na zasady zakładania tematów!

Moderatorzy: GameBoy, Dragon Kamillo

kxkuba
Posty: 33
Rejestracja: 15 lis 2012, 16:04

[VXA] Moja postań jest blokowana przez coś :\

Postautor: kxkuba » 26 lip 2017, 11:40

Wgrałem swoje textury do tworzenia map i zaczerpnąłem z gotowych textur podłoża i coś nie gra wiecie czego może być przyczyna ?
http://vpx.pl/i/2017/07/26/11f470.jpg
http://vpx.pl/i/2017/07/26/22d9cb.jpg
Awatar użytkownika
Kitabake
Posty: 223
Rejestracja: 25 gru 2009, 13:03
Lokalizacja: Łódź
Kontakt:

Re: [VXA] Moja postań jest blokowana przez coś :\

Postautor: Kitabake » 28 lip 2017, 10:15

Nie zauważyłem, co nie gra. Co dokładnie jest problemem, bo nie ogarniam :D ?
Moje projekty:
"Hunter: Avendzer Dragon"
"Chaos Element: Climax Redux"
"Ziemia: Opętanie"
"Blade Trynty"
Awatar użytkownika
Soul
Posty: 481
Rejestracja: 19 mar 2011, 21:24
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski

Re: [VXA] Moja postań jest blokowana przez coś :\

Postautor: Soul » 29 lip 2017, 12:39

Najlepiej wrzuć demko, bo tak się chyba ogarnąć rozwiązania nie da.
Awatar użytkownika
Yoroiookami

Golden Forki 2015 - Pełne Wersje (miejsce 2); Golden Forki 2014 - Pełne Wersje (miejsce 3); Golden Forki 2010 - Gry (miejsce 2)
Posty: 522
Rejestracja: 02 wrz 2014, 12:45

Re: [VXA] Moja postań jest blokowana przez coś :\

Postautor: Yoroiookami » 29 lip 2017, 13:08

Zawsze obwiniaj polskiego RPG Makera. :L
Awatar użytkownika
tiberium
Posty: 482
Rejestracja: 08 kwie 2011, 12:06

Re: [VXA] Moja postań jest blokowana przez coś :\

Postautor: tiberium » 07 sie 2017, 13:23

Bardziej wina leży po stronie nie aktywowanego Windowsa :F

Bohater nie może chodzić po mapie! Ustawione mam "O", ale i tak nie może chodzić (tileset mój, albo z internetu).
Na tym elemencie nie ma O, tylko jest X. Na "gumkę" w programie jest przeznaczone jedno stałe pole, jeżeli został użyty inny "przezroczysty" kolor jako gumka, no to właśnie możesz otrzymać taki efekt. Najlepsze rozwiązanie to zedytować tileset, nałożyć go na jakąś paletę składającą się z "kwadracików", a następnie elementom, które powinny być przezroczyste, nadać jednakowy kolor, a pełne kwadraty - zostawić i nie ruszać.

http://www.rpgmaker.pl/?co=rpgmaker&typ ... =rpgxp-faq


Było wałkowane, problem już przy rmxp się pojawiał wielokrotnie.
RPG MAKER 2000 the best! ლ(╹◡╹ლ)
Forget the rest...

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości