Błędy w polskim Makerze

Wszystkie sprawy związane z Twierdzą RPG Makera.

Moderatorzy: Kleo, Dragon Kamillo

Awatar użytkownika
radek02
Posty: 111
Rejestracja: 08 mar 2010, 15:34

Błędy w polskim Makerze

Postautor: radek02 » 04 wrz 2010, 11:55

Chyba każdy wie , że reptile miał wydać w wakacje nowe wersje makera , jednakże czas na to pozwala . Tak więc zanim poczekamy na nowe wersje , można coś pomóc , aby szybciej wyszły . No i tu będa wypisywane błędy ( ortograficzne itp. ble ble ble ;P ) . Tutaj macie takie cuś , aby bylo lepiej te błędy wyłapywac (szblon błędów ):

Wersja RM :
Typ błędu ( ortografia , kompatybilnośc itp. ) :
Błąd ( ortograficzny , czy tam te kompatybilności ) :

Nie podajemy dwóch takich samych błędów


Mam nadzieję , że błędy wyłapiem wszystkie , i będzie sie lepiej pracowało ^~b

pozdro .
Teksty ze chatów, for i innych rm'woych duperelków:
Spoiler:


Dołącz do grupy makerowiczów na nk ! http://nk.pl/#grupy/29610
Awatar użytkownika
Foxer

Golden Forki 2008 - Dema (miejsce 2); TA Sprite Contest 3 (miejsce 3); Liga Mapperów Sezon II (miejsce 1); Liga Mapperów Sezon III (miejsce 2); TA Code-Off Edycja V (zwycięstwo)
Posty: 492
Rejestracja: 16 mar 2008, 13:23
Lokalizacja: Tuptusiovo

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Foxer » 04 wrz 2010, 11:59

Przesuwaj ekran>Odblokuj. Gdy się wstawi tą komendę, to zamiast niej pojawiają się krzaczki. Nie da się jej usunąć gdy jest pierwsza w evencie, jedynie można to zrobić usuwając komendę wyżej (usuwają się wtedy obie).
Zapraszam na irc: irc.irchighway.net kanał #rpgmaker
Last.fm: http://lastfm.pl/user/foxer13
Awatar użytkownika
Ska'ciu

Golden Forki 2011 - Pełne Wersje (miejsce 1)(miejsce 3); Golden Forki 2010 - Pełne Wersje (miejsce 2); TA Sprite Contest 3 (miejsce 2); TA Sprite Contest 2 (miejsce 3)
Posty: 493
Rejestracja: 20 sie 2008, 16:27
Lokalizacja: The City in Forest
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Ska'ciu » 04 wrz 2010, 13:54

Zauważyłem że gdy dajemy wyczyść/pokaż ekran i wybieramy np. mozaika to w zdarzeniu pisze nam inny efekt np. square
Nie chce mi się ale staram się makerować... I tak już kilka lat xD
The end of C'S RPG Studio: http://www.mediafire.com/?5gmmmmyh2zd (filmik na rm2k3)
ps. Hail Anime&Manga&Nihon
ObrazekObrazek
W Tsukurogrodzie najlepszy tydzień powstaje w grze!
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1962
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Rave » 10 wrz 2010, 15:02

Wersja makera 2003

Problem dotyczy bardziej RPG_RT niż samego makera, ale jak się wpisze w komendzie pokaż wiadomość \\ aby dać znaczek \ to zamiast tego pokazuje się znak japońskiej waluty.
Awatar użytkownika
Mateusz SSJ8
Posty: 303
Rejestracja: 19 lut 2009, 16:13
Lokalizacja: Nowoczesne, DragonBallLand
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Mateusz SSJ8 » 24 paź 2010, 08:33

A czy można zmodyfikować PG Makera XP tak, żeby instalacja standardowego RTP nie wymagała uprawnień administratora?
Awatar użytkownika
radek02
Posty: 111
Rejestracja: 08 mar 2010, 15:34

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: radek02 » 24 paź 2010, 09:46

Mateusz > ściągnij grę z rtp i masz .
Teksty ze chatów, for i innych rm'woych duperelków:


Spoiler:





Dołącz do grupy makerowiczów na nk ! http://nk.pl/#grupy/29610
Awatar użytkownika
Mateusz SSJ8
Posty: 303
Rejestracja: 19 lut 2009, 16:13
Lokalizacja: Nowoczesne, DragonBallLand
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Mateusz SSJ8 » 24 paź 2010, 13:47

A uruchomię wtedy RPG Makera XP?
Awatar użytkownika
Ska'ciu

Golden Forki 2011 - Pełne Wersje (miejsce 1)(miejsce 3); Golden Forki 2010 - Pełne Wersje (miejsce 2); TA Sprite Contest 3 (miejsce 2); TA Sprite Contest 2 (miejsce 3)
Posty: 493
Rejestracja: 20 sie 2008, 16:27
Lokalizacja: The City in Forest
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Ska'ciu » 24 paź 2010, 22:25

że się tak offtopowo zapytam, a co to ma do błędów w polskim makerze?
Nie chce mi się ale staram się makerować... I tak już kilka lat xD
The end of C'S RPG Studio: http://www.mediafire.com/?5gmmmmyh2zd (filmik na rm2k3)
ps. Hail Anime&Manga&Nihon
ObrazekObrazek
W Tsukurogrodzie najlepszy tydzień powstaje w grze!
Awatar użytkownika
Mateusz SSJ8
Posty: 303
Rejestracja: 19 lut 2009, 16:13
Lokalizacja: Nowoczesne, DragonBallLand
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Mateusz SSJ8 » 27 paź 2010, 14:38

Powiedz, Ska'ciu, co byś zrobił, gdyby zdarzyło ci się coś takiego:
Ściągasz RPG Makera XP (w instalację jest wliczony RGSS) i instalujesz. Chcesz rozpocząć prace nad swoim pierwszym projektem i KLAPA!!!! RRSS-RTP Standard wymaga zainstalowania, mimo, że wgrało się ono podczas instalacji samego RPG Makera. Wiem nawet, na czym to polega. Nie ma adresu RTP w rejestrze systemowym.

PS. Nie mów. Co ty możesz o tym wiedzieć, skoro pracujesz w RPG Makerze 2K3.
Awatar użytkownika
Sabikku

Golden Forki 2011 - Pełne Wersje (miejsce 3); Golden Forki 2010 - Zapowiedzi (miejsce 2); Golden Forki 2009 - Zapowiedzi (miejsce 3)
Posty: 305
Rejestracja: 01 sty 2009, 19:36

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Sabikku » 27 paź 2010, 14:51

Dokładnie tak, ścieżka do rtp zapisywana jest gdzieś w rejestrze --> musisz mieć uprawnienia administratora, chyba że poradzisz sobie ręcznie (przekopiowując zasoby do każdego projektu). Ale skoro to wiesz, po co pytasz. I dlaczego naskakujesz na skacia, który miał całkowitą rację - nie jest to 'błąd polskiej wersji makera', tylko zwykły problem z rpg makerem.

PS Nie mów. Co ty możesz o tym wiedzieć, nie ukończyłeś żadnej fajnej gry.
Awatar użytkownika
Mateusz SSJ8
Posty: 303
Rejestracja: 19 lut 2009, 16:13
Lokalizacja: Nowoczesne, DragonBallLand
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Mateusz SSJ8 » 27 paź 2010, 17:24

@Sabikku
No to w takim razie muszę włamać się jakoś do komputera. A co do moich gier, to skąd ty możesz wiedzieć, jakie one są, skoro ci raz powiedzą, że moje gry nie są fajne i ty od razu uważasz ich opinię za jak najbardziej słuszną i z góry oceniasz moje gry, zamiast samemu sprawdzić choć jedną.

PS. Nie mów. Co taki typowy pseudo-krytyk jak ty, czy Yaslon może wiedzieć o moich grach.
Awatar użytkownika
MarekMróz1997
Posty: 111
Rejestracja: 27 wrz 2010, 18:25
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: MarekMróz1997 » 25 gru 2010, 21:33

Ja znalazłem taki śmieszny błąd(bardziej literówka...)
Załączniki
Bez tytułu.png
Sami zaczajcie o co chodzi
Bez tytułu.png (41 KiB) Przejrzano 2418 razy
Tak właśnie się nazywam jaki jest mój nick i nie wstydzę się tego!

Projekt w tworzeniu: Opowieści z zapomnianych krain
Zapowiedź: Już na forum!
Awatar użytkownika
Fehu
Posty: 333
Rejestracja: 24 lip 2010, 10:58

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Fehu » 25 gru 2010, 22:41

Faktycznie, przecież tam powinna być 'inteligjencja'.
Samotność nie ma nic wspólnego z brakiem towarzystwa.
- Paul Remarque
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1962
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Rave » 26 gru 2010, 03:07

Mrozik, teraz pytanie tylko co jest szybkością, a co inteligencją. Przy okazji - która wersja makera?
Awatar użytkownika
Secretman
Posty: 491
Rejestracja: 12 kwie 2008, 19:12

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Secretman » 26 gru 2010, 16:25

Czepiasz się o literówki, a sam piszesz posty, w których jest ich od groma(o formie już nie wspominając).
Na screenie widać źle podpisanie wykresy inteligencji i szybkości. Pewnie to zauważyłeś, ale napisać już nie chciało? Do tego stopnia, że Fehu dał się nabrać i odpisał Ci ripostą? Szkoda, że uciąłeś pasek z nazwą programu, bo wersji Rpgmakera też nie mogłeś zwyczajnie podać.

Zaraz sprawdzę, w którym to RM występuje, ale na przyszłość może wczuj się w rolę obcego człowieka, który czyta twoje wypowiedzi i się łapie za głowę. Odnoszę wrażenie, że nabijasz posty do głosowania w GF.

EDIT

Błąd dotyczy wersji VX PL.

Wróć do „Twierdza RPG Makera”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości