Błędy w polskim Makerze

Wszystkie sprawy związane z Twierdzą RPG Makera.

Moderatorzy: Kleo, Dragon Kamillo

Awatar użytkownika
MarekMróz1997
Posty: 111
Rejestracja: 27 wrz 2010, 18:25
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: MarekMróz1997 » 26 gru 2010, 17:38

Secretman>>> ja mam już was wszystkich krytyków po dziurki w nosie...(szczególnie pana WCvsPREDATOR'a i jego głupie maile)

Rave>>> To jest RPG VX

A z tym które jest które - to sam nie wiem, bo zmieniłem Windowsa XP na Windows 7 i gdy włączam Test to jest czarny ekran i to wszystko...Mam się śmiać czy płakać?
Tak właśnie się nazywam jaki jest mój nick i nie wstydzę się tego!

Projekt w tworzeniu: Opowieści z zapomnianych krain
Zapowiedź: Już na forum!
Awatar użytkownika
Axer
Posty: 98
Rejestracja: 08 lut 2011, 12:30

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Axer » 14 lut 2011, 15:28

W VX, wu ustawieniach mapy po prawej pisze "Napotkanie przeciwników" a powinno być "wyłącz bieganie", bo "Disable Dashing" oznacza "wyłącz bieganie".
Sephirothsik
Posty: 3
Rejestracja: 27 mar 2011, 12:53

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Sephirothsik » 27 mar 2011, 13:01

Witam.
Ściągnąłem ostatnio RPG makera XP PL (z Twierdzy RPG Maker) i mam taki problem, że gdy odpalam program, robię grę, zapisuje i chce sprawdzić jak to wygląda (odpalam testowanie) to wyskakuje mi błąd :

Obrazek


Wie ktoś jak to naprawić?
RPG XP mi działa, ale RPG XP PL już nie.. A wolałbym PL, bo łatwiej by mi się wszystko robiło.
Awatar użytkownika
Jazzwhisky
Posty: 4110
Rejestracja: 13 kwie 2006, 21:45
Kontakt:

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Jazzwhisky » 27 mar 2011, 14:01

Prawdopodobnie problem ze starą wersją pliku/plików .dll, poruszane już kilkukrotnie w dziale pomoc -> viewtopic.php?f=2&t=1683.
Nasz discordowy czat, 24h/d - https://discord.gg/4GG85kr
Sephirothsik
Posty: 3
Rejestracja: 27 mar 2011, 12:53

Re: Błędy w polskim Makerze

Postautor: Sephirothsik » 27 mar 2011, 14:58

No dobrze, polatałem po dziale Pomoc i nic nie znalazłem, a jak znalazłem to nic to nie dawało (chyba, że źle robię, bo nie jestem pewien jak "uruchomić jako administrator" bo mam Viste po angielsku i nie widze takiej opcji)

@EDIT
Ok sorki, znalazłem już tą opcje. I jednak nic nie daje.. Dalej to samo. Help :?

Wróć do „Twierdza RPG Makera”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości