Goniec RM - komentarze
Moderator: ravenone
- Rave
Re: Goniec RM - komentarze
Goniec RM tango down.
//edit: Trzeba hosta zmienić najwyraźniej. Nie wiem, cba? Niby będzie banerek u góry strony, ale 1) adblock/ublock, 2) to znowu nie taki wielki problem. No chyba że cię stać na płatny hosting.
//edit: Trzeba hosta zmienić najwyraźniej. Nie wiem, cba? Niby będzie banerek u góry strony, ale 1) adblock/ublock, 2) to znowu nie taki wielki problem. No chyba że cię stać na płatny hosting.
- Kitabake
- Kontakt:
Znalazłem drobny gender-fluid błąd:
Recenzja gry Hunter Avendzer Dragon - kitabake:
"gdy żądnya przygód Emeralda rusza z domu rodziców"
Recenzja gry Hunter Avendzer Dragon - kitabake:
"gdy żądn
Spoiler:
Moje projekty:
"Hunter: Avendzer Dragon"
"Chaos Element: Climax Redux"
"Ziemia: Opętanie"
"Blade Trynty"
"Blade Trynty"
- Kryzz333
Wiem wiem, kleo to zauważyła tuż po zamieszczeniu recenzji, ale już nie dręczyłem ravenone o ten śmieszny błąd
- Kitabake
- Kontakt:
Mnie też to bardziej bawi, niż martwi
Moje projekty:
"Blade Trynty"
"Blade Trynty"
- Kryzz333
Po długiej (3 miesięcznej!) nowa świąteczna recenzja na Gońcu mojego autorstwa - Teatr Arymana, produkcji Diablo.
http://goniecrm.pl/recenzje/teatr.html
Przy okazji, zapraszam na stronę Adrapnikrama, autora znanego z Podziemi i 23 Sekund.
Ponieważ ravenone nie miał czasu zamieszczać recenzję, postanowiliśmy eksperymentalnie zmieścić ją na blogu Adrapnikarma, czyli tutaj:
https://pirackalajba.blogspot.com/2017/ ... enzja.html
Recenzja jest okraszona animacją z ekranu głównego gry i ma nieco zmieniony system oceniania. Wprawdzie akurat ravenone ubiegł Adrapnikrama o dosłownie kilkanaście minut, to i tak zapraszam.
http://goniecrm.pl/recenzje/teatr.html
Przy okazji, zapraszam na stronę Adrapnikrama, autora znanego z Podziemi i 23 Sekund.
Ponieważ ravenone nie miał czasu zamieszczać recenzję, postanowiliśmy eksperymentalnie zmieścić ją na blogu Adrapnikarma, czyli tutaj:
https://pirackalajba.blogspot.com/2017/ ... enzja.html
Recenzja jest okraszona animacją z ekranu głównego gry i ma nieco zmieniony system oceniania. Wprawdzie akurat ravenone ubiegł Adrapnikrama o dosłownie kilkanaście minut, to i tak zapraszam.
- ravenone
Jakie nie miał czasu
Nadrabiam zaległości i dziś aktualizacja z grubej rury - 3 nowe artykuły.
Oprócz recenzji Kryzza również PIndzor;P dorzucił swoją, a na deser cytaty.
Miłej lektury.
Nadrabiam zaległości i dziś aktualizacja z grubej rury - 3 nowe artykuły.
Oprócz recenzji Kryzza również PIndzor;P dorzucił swoją, a na deser cytaty.
Miłej lektury.
- Yoroiookami
Wreszcie jest co czytać. Tylko niech PInroz poprawi te wszystkie błędy w tekście.
- Adrap
O jeny, jeny. Dawno się tak nie uśmiałem w ogóle, bardzo dobry odcinek cytatów!
Wydane:
Podziemia: Człowiek, 23 sekundy, Królobójcy, Najstarszy
Współautor gry: Amarok (W produkcji)
- goblin!!!
O, jestem w cytatach.
Jej.
Znów...
Co do samych cytatów - jakieś krótkie te cytaty. Chyba mało było lub za dużo i nie wiedziano co wybrać .
Chyba przez te cytaty będę bardziej rozpoznawalny niż z gier. Bo i nie ma z czego tu .
poniekąd to się staje tradycją xd. Mam nadzieje, ze nią nie będzie, bo będzie zwyczajnie już nudne.
No cóż, zostaje mi czekać na następne cytaty i uważnie patrzeć oczami Wielkiego Brata czy jest mój cytat jakiś.
Chyba mogę powiedzieć coś więcej. Mianowicie, iż chyba już jestem (jakoś, poniekąd) rozpoznawalny .
A jestem tu dopiero.... czekajcie... ile?!... dwa lata? Kiedy to minęło... oddajcie mi moje dzieciństwo!
Jej.
Znów...
Co do samych cytatów - jakieś krótkie te cytaty. Chyba mało było lub za dużo i nie wiedziano co wybrać .
Chyba przez te cytaty będę bardziej rozpoznawalny niż z gier. Bo i nie ma z czego tu .
poniekąd to się staje tradycją xd. Mam nadzieje, ze nią nie będzie, bo będzie zwyczajnie już nudne.
No cóż, zostaje mi czekać na następne cytaty i uważnie patrzeć oczami Wielkiego Brata czy jest mój cytat jakiś.
Chyba mogę powiedzieć coś więcej. Mianowicie, iż chyba już jestem (jakoś, poniekąd) rozpoznawalny .
A jestem tu dopiero.... czekajcie... ile?!... dwa lata? Kiedy to minęło... oddajcie mi moje dzieciństwo!
Przybyłem, zobaczyłem, wystrzeliłem gdzieś w kosmos.
~ Prawdopodobnie Chruszczow, o Łajce.
~ Prawdopodobnie Chruszczow, o Łajce.
- Crashykk
- Kontakt:
Panie, ja tu jestem od 6 lat i nadal nie byłem w cytatach. Ciesz się pan jak dają. :V
Jeżeli chodzi o robienie gier to pierwszy sensowny projekt wydałem po 5 (na ultimie grudzień 2010) latach na scenie, więc nie martw się pan. Masz jeszcze 2 lata. :V
Co do gońca fajnie, że coś ruszyło. Skoro się obudziłem to może też coś skrobnę, bo mnie PInroz już wyprzedził w statystykach i zaraz Kryzz333 też to zrobi. D;
+ jest błąd:
Noruj 50
Snickers 33
PInroz 34
CrasheR 23
Jeżeli chodzi o robienie gier to pierwszy sensowny projekt wydałem po 5 (na ultimie grudzień 2010) latach na scenie, więc nie martw się pan. Masz jeszcze 2 lata. :V
Co do gońca fajnie, że coś ruszyło. Skoro się obudziłem to może też coś skrobnę, bo mnie PInroz już wyprzedził w statystykach i zaraz Kryzz333 też to zrobi. D;
+ jest błąd:
Noruj 50
Snickers 33
PInroz 34
CrasheR 23
- PInroz
- Kontakt:
Może, dla tego że nie popisałeś się zbytnio słownictwemCrashuR pisze:Panie, ja tu jestem od 6 lat i nadal nie byłem w cytatach.
Może masz racje W następnym zestawie cytatów, bardziej się postaramYoroiookami pisze:Wreszcie jest co czytać. Tylko niech PInroz poprawi te wszystkie błędy w tekście.
Od tej pory Zestawy cytatów będą pojawiać się co roku w grudniu tak jak Złote Widelce. No wiecie żeby przez ten cały rok zbierać cytaty, żeby było tego o wiele więcej, więc jak ktoś marudzi że nie występuje w cytatach. Ma na to następny rok na popisanie się
SZOKravenone pisze:PIndzor;P
Nie mogę latać, bo stałem się kaleką
- Crashykk
- Kontakt:
Nie raz rzucilem jakims tekstem, ale po prostu byly lepsze, albo glupsze.
- PInroz
- Kontakt:
Przed wami, trochę opóźniona recenzja świątecznej gry Grimps: A Christmas Puzzle autorstwa Momeka http://www.goniecrm.pl/recenzje/grimps.html
oraz recenzja, troszkę poprawiona gry Battle of Sekigahara autorstwa Jolt135 http://www.goniecrm.pl/recenzje/bos.html
A dzięki Yorosiowi, wszyscy mogą teraz cieszyć z gry Ultima Christmas, bo udostępniłem na Gonicu RM działający link http://www.goniecrm.pl/recenzje/christmas.html
oraz recenzja, troszkę poprawiona gry Battle of Sekigahara autorstwa Jolt135 http://www.goniecrm.pl/recenzje/bos.html
A dzięki Yorosiowi, wszyscy mogą teraz cieszyć z gry Ultima Christmas, bo udostępniłem na Gonicu RM działający link http://www.goniecrm.pl/recenzje/christmas.html
- Adrap
Ten tekst nawet wyjątkowo przeczytałem, ale głównie dlatego, że tytuł mignął mi kiedyś przed oczami i byłem go po prostu ciekawy samej gry.
Ale takie teksty mocno rażą:
"Jest to metoda prób i błędów, więc nie musimy się martwić liczbą żyć, oraz tym, że nie zapisaliśmy grę, mimo iż takiej mechaniki w grze nie uświadczymy."
Napisałeś "jest to" na początku akapitu. Co jest metodą prób i błędów? I dlaczego z tego powodu, że "to" jest metodą prób i błędów sprawia, że nie musimy się martwić liczbą żyć i zapisami? I jakiej mechaniki nie uświadczymy? Nie idzie zrozumieć niektórych twoich zdań.
Wiem, że robisz te recenzje głównie dla zabawy, ale jeśli chcesz być w tym chociaż poprawny, to zredaguj swoje teksty, przeczytaj je zanim je podeślesz ravenonowi. Ale przyznam, że chociaż akapity są dobrze użyte i cała recenzja nie byłaby taka zła gdyby nie ta masa błędów i powtórzeń.
Najlepszym sposobem jest wysłanie komuś recenzji przed publikacją. Mogę przeczytać ją nawet ja, choć nie mam dużej wprawy w pisaniu tego typu tekstów. A jak już nie wyślesz nikomu to chociaż sam to sprawdź, przeczytaj na głos. Wtedy może usłyszysz, że niektóre zdania nie mają sensu.
No i na dodatek :)
http://gamerseq.blogspot.com/2012/01/mc ... enzje.html
Ale takie teksty mocno rażą:
"Jest to metoda prób i błędów, więc nie musimy się martwić liczbą żyć, oraz tym, że nie zapisaliśmy grę, mimo iż takiej mechaniki w grze nie uświadczymy."
Napisałeś "jest to" na początku akapitu. Co jest metodą prób i błędów? I dlaczego z tego powodu, że "to" jest metodą prób i błędów sprawia, że nie musimy się martwić liczbą żyć i zapisami? I jakiej mechaniki nie uświadczymy? Nie idzie zrozumieć niektórych twoich zdań.
Wiem, że robisz te recenzje głównie dla zabawy, ale jeśli chcesz być w tym chociaż poprawny, to zredaguj swoje teksty, przeczytaj je zanim je podeślesz ravenonowi. Ale przyznam, że chociaż akapity są dobrze użyte i cała recenzja nie byłaby taka zła gdyby nie ta masa błędów i powtórzeń.
Najlepszym sposobem jest wysłanie komuś recenzji przed publikacją. Mogę przeczytać ją nawet ja, choć nie mam dużej wprawy w pisaniu tego typu tekstów. A jak już nie wyślesz nikomu to chociaż sam to sprawdź, przeczytaj na głos. Wtedy może usłyszysz, że niektóre zdania nie mają sensu.
No i na dodatek :)
http://gamerseq.blogspot.com/2012/01/mc ... enzje.html
Wydane:
- PInroz
- Kontakt:
To, że jak coś sknocimy, to że możemy dany poziom zacząć od nowa, nie bojąc się ekranu Game OverAdrapnikram pisze:Co jest metodą prób i błędów?
Bo możemy próbować i próbować i próbować, aż do skutku przejścia danego etapu A że jest to metoda prób i błędów nie musimy się martwić że bohater zginie i nie musimy się martwić że przed śmiercią nie zapisaliśmy wcześniej gryAdrapnikram pisze:I dlaczego z tego powodu, że "to" jest metodą prób i błędów sprawia, że nie musimy się martwić liczbą żyć i zapisami?
Zapisywania gry, cheat pointy, przedmiotów które umożliwiają zapis gry, itp.Adrapnikram pisze: I jakiej mechaniki nie uświadczymy?
Znajomość interpretacji tekstu się kłania
Z tym muszę się nie zgodzić Lubię pisać recenzje i traktuje to jako swojego rodzaju obowiązek, chociaż wielu pewnie teraz myśli że robię to wyłącznie dla zabawy, dla jaj itp. Po za tym ktoś musi utrzymywać Gonica RM przy respiratorzeAdrapnikram pisze:Wiem, że robisz te recenzje głównie dla zabawy
Staram się odchodzić od powtórzeń, bo sam ravenone mi o tym pisał, a co do błędów... no cóż każdemu się to może zdarzyć, więc będzie trzeba nad tym popracowaćAdrapnikram pisze:Ale przyznam, że chociaż akapity są dobrze użyte i cała recenzja nie byłaby taka zła gdyby nie ta masa błędów i powtórzeń.
Czytam na głos Byłem święcie przekonany że jest ok, jak widać myliłem sięAdrapnikram pisze:A jak już nie wyślesz nikomu to chociaż sam to sprawdź, przeczytaj na głos.
Jak pisać recenzje Ciekawe chętnie skorzystamAdrapnikram pisze:No i na dodatek :)