Strona 1 z 1

TeamSpeak

: 20 paź 2015, 19:23
autor: Noruj
Siema.
Totalnie dla chętnych, został otwarty kanał TeamSpeak na adresie: TS3.Pentatron.pl.
Jakby ktoś miał ochotę, to wbijajcie - można pogadać, o makerze i nie tylko.

Nasze pokoje się zaczynają od "Goniec RM.pl"

hasło: switch

Re: TeamSpeak

: 20 paź 2015, 19:28
autor: Rave
Eh, od kiedy odkryłem Discorda nie używam TS3, bo nie dość że Discord działa w przeglądarce, mniej zasobów żre niż skype czy ts3 to jeszcze ma więcej funkcji.

Re: TeamSpeak

: 20 paź 2015, 20:34
autor: GameBoy
Pomysł trochę słaby jak dla mnie, pisemne formy komunikacji (chat, forum) dużo lepiej sprawdzają jeśli chodzi o rozmowy między obcymi ludźmi. =)

bo nie dość że Discord działa w przeglądarce, mniej zasobów żre niż skype czy ts3

Lol. Przecież sama przeglądarka żre X razy więcej zasobów niż taki teamspeak.

Re: TeamSpeak

: 20 paź 2015, 20:40
autor: Noruj
To tylko forma alternatywna - niektórzy wolą rozmawiać, zawsze to wygodniejsze.

Re: TeamSpeak

: 20 paź 2015, 21:45
autor: Dragon Kamillo
No dobra wygodniejsze itp, ale mam pytanie, jak na to coś WEJŚĆ?

Jak wklepuje to: TS3.Pentatron.pl to pisze że it works i nic się nie dzieje.

Więc jak na to wygodnie wejść, wiesz IRC twierdzy ma linka, więc mogę sobie spokojnie testnąć bez ściągania niczego, a tu chyba trzeba coś ściągać, więc chyba odpuszczę, bo nie mam pewności czy będzie fajnie XD.

Re: TeamSpeak

: 20 paź 2015, 22:01
autor: Noruj
Trzeba ściągnąć program TS3, bardzo prosty w obsłudze.

Re: TeamSpeak

: 21 paź 2015, 00:00
autor: Preki
Bardzo prosty i na dobrą sprawę, tak jak GB wspomniał, żre dużo mniej zasobów jak Firefox (który często u mnie potrafi skonsumować 1 gigabajt, a i java/flash kochają go crashować), nie będąc przy tym taką kobyłą jak Skype. Wchodzisz na serwer, łączysz się z kanałem, albo zakładasz swój, i to tyle. Zresztą czego się spodziewać po komunikacji głosowej przystosowanej celowo do gier sieciowych?

Re: TeamSpeak

: 21 paź 2015, 01:18
autor: Rave
GameBoy pisze:Pomysł trochę słaby jak dla mnie, pisemne formy komunikacji (chat, forum) dużo lepiej sprawdzają jeśli chodzi o rozmowy między obcymi ludźmi. =)

bo nie dość że Discord działa w przeglądarce, mniej zasobów żre niż skype czy ts3

Lol. Przecież sama przeglądarka żre X razy więcej zasobów niż taki teamspeak.

Jest apka discordu jeśli chcesz żeby jeszcze mniej żarło.

//edit: Tutaj małe porównanie "zasobożerności Skype, TS3 i Discord:
Obrazek

Re: TeamSpeak

: 21 paź 2015, 11:17
autor: Gedharm
Czyli teoretycznie skype powinien mi całkowicie zawieszać system? Grafika to jakiś totalny bullshit, obydwa programy mają podobne obciążenie (patrząc pod kątem współczesnych pieców, te pare mb pamięci nie robi różnicy). Skype się tylko dłużej uruchamia. Poza tym to nie temat o tym, który zżera mniej zasobów.

A na kanale sobie posiedzę po południu, jeśli internet pozwoli :P

Re: TeamSpeak

: 22 paź 2015, 17:48
autor: Noruj
Obrazek

Powoli, powoli, ale ludzi się uzupełnia :P

Re: TeamSpeak

: 22 paź 2015, 23:26
autor: Ozzaku
TS to fantastyczne rozwiązanie do gier MMO, typu Metin, CS, itp. itd. Można fajnie spędzić czas z gildią, czy też drużyną na rozmowach, żartach, zabić nudę, tak właśnie rozmyślałem o takim rozwiązaniu, z tym że na Twierdzy, ale wiedziałem że Reptile nigdy by na to nie poszedł, a tu takie miłe zaskoczenie na forum, i to jeszcze z strony Norka. Postaram się wpadać wolnymi chwilami, i zachęcam także innych scenowiczów :D
PS. Rave, nie Ravejuj tymi swoimi programami tutaj, psujesz nimi każdą inicjatywę :c

Re: TeamSpeak

: 23 paź 2015, 08:28
autor: Athanor
Polecam TS z całych sił, pan Pantoflarz Querry jest bardzo przyjazną i miłą osobą :V Reszta administracji również :v

Re: TeamSpeak

: 28 paź 2015, 17:05
autor: Noruj
Na naszego TSA wbiło już koło 10 scenowiczów, powoli się to rozwija.
Chociaż niektórzy jak już wchodzą, to mogliby wejść na ten pokój Gońca, zamiast przesiadywać w poczekalni :P

Re: TeamSpeak

: 30 gru 2016, 21:42
autor: HGS
Dla zainteresowanych zmienił się adres TS FlameSpeak.pl

Re: TeamSpeak

: 30 gru 2016, 22:51
autor: Noruj
Nie dawaj ludziom mylnego wrażenia, pokoju Gońca nie ma już od długiego czasu, więc z punktu widzenia tego tematu, nie ma żadnej wartości, że zmienili serwer.