Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Strony autorskie, inne inicjatywy internetowe poświęcone RM.
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 13 mar 2013, 10:14

ODŚWIEŻAM


Temat został odblokowany na moje życzenie, a wraz z nim moja strona odbudowana, będę przedstawiał na niej moje projekty. Strona powstała na skutek zaliczenia z przedmiotu zawodowego,
miałem stworzyć stronę i forum o moich zainteresowaniach, foruma się pozbyłem ale stronki szkoda mi wywalać, uzupełniam jej działy i jak na razie wygląda tak:

Obrazek



ZAPRASZAM DO ODWIEDZANIA!


Łoł, uzupełniłem kilka działów, wiem że to całe nic, ale w weekend postaram się uzupełnić już wszystko. Podobnie z projektami, wezmę się do roboty i zarzucę jakimiś nowinkami :D
Ostatnio zmieniony 26 lip 2013, 18:14 przez Ozzaku, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Klonoa
Posty: 533
Rejestracja: 18 kwie 2009, 13:07
Lokalizacja: Berlin
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Klonoa » 13 mar 2013, 15:25

W mojej prywatnej opinii było by chyba lepiej jakbyś stworzył więcej pod stron dla gier żeby było bardziej estetycznie, ale póki jest jedna gra... to nie jest aż tak źle
Obrazek


Spoiler:
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 15 mar 2013, 18:37

Tak, strona z czasem się rozwinie, na razie muszę jednak poczekać na logo i resztę, później z kolejnymi projektami rozwinę ją.
Mam problem ze stroną, jak ją odwiedzicie zobaczycie zmiany,jednak chciał bym zrobić taką kolumnę na boku jak ma Preki na swojej stronie by każda gra miała oddzielną stronę a nie potrafię tego zrobić na WordPressie.
Może mi ktoś pomóc?
Z góry dzięki za pomoc *-*
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Rave » 15 mar 2013, 23:27

Zrób każdą grę jako oddzielny post w kategorii, która by nie była widoczna na głównej, potem zrób menu z permalinkami. Jak byś dał mi dostęp do panelu admina, to bym ci zrobił, za 10 zł.
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 16 mar 2013, 20:19

Zrobiłem! :D Trochę inaczej ale zrobiłem ;)
Wystarczyło tylko przejżeć na spokojnie funkcje oprogramowania ;)
Pozdrawiam~

Stronka uległa zmianie od wyglądu tej początkowej, dlatego też i lepiej wygląda, aczkolwiek rewelacji nie ma ;)

Co do gier na telefony odpowiedź jest prosta stworzenie gry = nauka programowania w javie a ten język nie należy do najprostrzych, bynajmniej dla mnie xd
Awatar użytkownika
X-Tech

Golden Forki 2009 - Pełne Wersje (miejsce 3)
Posty: 3112
Rejestracja: 22 lut 2008, 14:15

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: X-Tech » 27 mar 2013, 14:14

Widzę, że robisz gre w stylu black demons. Miło.
Niepotrzebne sztuczne cukry, hejty, zazdrości, wredności. Liczy się pochwała za dobrze wykonaną pracę - grę.

Czat ssie.

RM zawsze spoko.

Jestem tu dla siebie.Nie jaram się RPG itp. Szkoda czasu.
Liczy się akcja i intensywna rozgrywka. Inne gry mnie nie jarały i nie jarają. Prawda wylana.
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 27 mar 2013, 23:00

W sumie zainspirowała mnie gra Skacia, ale podobne do tego na bank to nie jest :D
Starałem się wykonać tylko ten specyficzny klimat, zobaczymy czy mi się udało.
Skończone jest dopiero 90% projektu, plus jeszcze grę dostarczyć mojemu testerowi i poprawy błędów to świat ujrzy ją gdzieś w połowie kwietnia *-*
EDIT: Zmiana tła i bannera na biało czarne dopóki nie znajdę czegoś co mi się spodoba XD

Ah! Zapomniał bym XD Na mojej stronie od teraz dostępny jest czat, prawda że czad?xDD
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Rave » 28 mar 2013, 00:52

Ja jakoś obiecanego czata nie widzę ;).

Co do czata, to bym proponował użycie usługi http://chatango.com/. Naprawdę porządne, łatwo czata ustawić i dopasować pod schemat kolorów twojej strony. Potem wklejasz w sidebara czy gdzieś kod iframe który dostaniesz po utworzeniu czatroomu i dajesz. Dodatkowo dobre jest to, że jest to w 100% darmowe, a cały ruch obsługujący czata jest po za twoją stroną, więc serwera nie obciążasz.
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 28 mar 2013, 01:33

O *-* Czat jest ale dla zarejestrowanych xD
taki szkopół który teraz zauważyłem z Sayo *-*
Pomyślę nad tym, ale jutro bo dziś padam na szczenkę ;)

EDIT:Nowa szata strony, tudzież mi sie narazie podoba więc tak zostanie na jakiś nie określony czas ^^

EDIT2: Został dodany chat z linku od Rave, jaki również podziękowania dla niego ;)

Mam pytanie.
Znacie jakąś wtyczkę do WordPressa blokującą reklamę u góry?
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Rave » 30 mar 2013, 00:55

Ja kiedyś napisałem skypt JS blokujący ją (+kod CSS). Bym musiał wygrzebać to, ale powinno być ok.

OK, znalazłem takiego potworka (częściowo w head, częściowo w body):

Kod: Zaznacz cały

<style>
.hidden { visibility: hidden;
          display: none;}
</style>

</HEAD>
<BODY OnLoad="dif.style='{display:none}'">
<!--/HEADER-->

<script>

    dif.className='hidden';
</script>


Z tym, że będziesz musiał sprawdzić jaki id ma "dif" i deczko zmodyfikować (cba zmodyfikowało system reklam). U mnie (na tamtej stronie) jest jakieś bmone2t-(numerki). Po prostu musisz zobaczyć i zmienić "dif" na właściwą nazwę.
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 11 kwie 2013, 07:22

Pytanko, jak zrobić stronę na wp by widzieli ją tylko zalogowani?
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Rave » 11 kwie 2013, 12:08

Wiesz, dawno się w takie rzeczy nie bawiłem... Musiałbyś pogrzebać w "tablicy rozdzielczej" Wordpressa.

Ale po co chcesz to robić? Takie rzeczy tylko ludzi wkurzają. Przypomnij sobie różne fora które wyświetlają linki tylko dla zalogowanych użytkowników. Wkurzające? Teraz wyobraź sobie, że nie możesz nawet zobaczyć treści posta...
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 11 kwie 2013, 12:21

Chodzi o to bym mógł zrobić widoczną dla mnie stronę a w niej notatki.
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Rave » 11 kwie 2013, 23:06

Aha. No niestety tu ci nie pomogę, tak jak mówię, musiałbyś pogrzebać w "tablicy rozdzielczej" Wordpressa, bo na pewno takie ustawienie tam jest.

Ale do tego co chcesz osiągnąć, to najlepiej zrobić dokument Worda (czy innego open office'a) i wsadzić do Dropboxa, jeśli chcesz mieć dostęp z każdego komputera.
Awatar użytkownika
Ozzaku
Posty: 1370
Rejestracja: 10 gru 2012, 09:03
Lokalizacja: Lubelskie
Kontakt:

Re: Rahim Game Studio | Warsztat pracy Rahima

Postautor: Ozzaku » 13 kwie 2013, 11:19

Problem rozwiązany, wystarczy wgrać wtyczkę: http://wordpress.org/extend/plugins/pc-hide-pages/
niestety jest niestabilna z najnowszymi aktualizacjami dlatego użytkujecie ją na własne działanie, a teraz jak jej użyć:
- Stwórz nową stronę
- Przejdź do: Ustawienia -> Hide Pages. Zostanie wyświetlona lista stron. Zaznaczenie poszczególnych pozycji powoduje ukrycie strony.

Pozdrawiam.

Rezygnuję z własnej strony. temat do zamknięcia.

Wróć do „Pozostałe”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości