GF 2015 - przygotowania, dyskusja, zgłoszenia gier
- Crashykk
- Kontakt:
Re: GF 2015 - przygotowania, dyskusja, zgłoszenia gier
Jak to sie mowi: "Wyjatek potwierdza regule". 

- Jazzwhisky
- Kontakt:
Dorzuciłem przed chwilą daty, do odpalenia rywalizacji pozostało jeszcze nieco ponad 10 dni, zgłoszenia przyjmować będziemy do niedzieli, 27.12.2015, głosowania (wszystkie) wystartują zaś dnia następnego.
Wyniki w kategoriach Zapowiedzi i Dema pojawią się 02.01.2016, a rezultaty kategorii Pełne Wersje - dzień później - 03.01.2016.
Poza tym, stale aktualizuję bazę tytułów, dzięki demom łącznie mamy już prawie 40 pozycji (więcej niż w zeszłym roku) i najprawdopodobniej przebijemy tę liczbę w nadchodzących dniach. :)
Przy okazji, już bardzo późno, ale waham się nad pomysłem uzależnienia (symbolicznie) dostępnej puli pkt dla głosujących w zależności od aktywności (recenzje newsy, etc.)/stażu na forum (posty i tematy w dziale RM). Wiem, że motyw z dodatkowymi punktami dla najaktywniejszych (GFS w 2013 roku) fajnie się sprawdził i odbierałem wiadomości, że warto byłoby to powtórzyć/utrzymać w standardzie, ale nie chciałbym też zamieszać zanadto (wiąże się to z pewną uznaniowością). Dajcie znać jeśli macie jakieś przemyślenia.
Wyniki w kategoriach Zapowiedzi i Dema pojawią się 02.01.2016, a rezultaty kategorii Pełne Wersje - dzień później - 03.01.2016.
Poza tym, stale aktualizuję bazę tytułów, dzięki demom łącznie mamy już prawie 40 pozycji (więcej niż w zeszłym roku) i najprawdopodobniej przebijemy tę liczbę w nadchodzących dniach. :)
Przy okazji, już bardzo późno, ale waham się nad pomysłem uzależnienia (symbolicznie) dostępnej puli pkt dla głosujących w zależności od aktywności (recenzje newsy, etc.)/stażu na forum (posty i tematy w dziale RM). Wiem, że motyw z dodatkowymi punktami dla najaktywniejszych (GFS w 2013 roku) fajnie się sprawdził i odbierałem wiadomości, że warto byłoby to powtórzyć/utrzymać w standardzie, ale nie chciałbym też zamieszać zanadto (wiąże się to z pewną uznaniowością). Dajcie znać jeśli macie jakieś przemyślenia.
Nasz discordowy czat, 24h/d - https://discord.gg/4GG85kr
- Adrap
Jetem na tak :D
Wydane:
Podziemia: Człowiek, 23 sekundy, Królobójcy, Najstarszy
Współautor gry: Amarok (W produkcji)
- Crashykk
- Kontakt:
- Dragon Kamillo
"3 razy tak, przechodzisz dalej" "Jeeeeeee"
Zobaczę mam już jakiś swoich faworytów, ale nie grałem jeszcze we wszystkie gry więc się może coś zmieni.
Zobaczę mam już jakiś swoich faworytów, ale nie grałem jeszcze we wszystkie gry więc się może coś zmieni.
- Yoroiookami
Rozumiem pomysł, ale mimo to średnio mi się podoba. Pewnie jest kilka osób jak ja, które całkiem dużo czytają, a mało piszą. Ale nawet jeśli pomysł przejdzie, to się nie obrażę. :L
- Jazzwhisky
- Kontakt:
Tzn. może uściślę, ja mniej więcej ogarniam wady i zalety tego pomysłu, i np. to, że dodatkowy punkt czy dwa będą miały do przyznania aktywne osoby (a nie te, które "czytają, a mało piszą") to w teorii właśnie założenie, pozytywna strona całego mechanizmu. Bardziej martwi mnie to, że wyskoczyłem z tym nagle, że trzeba ułożyć do tego jakiś (możliwie kompromisowy/obiektywny) klucz i to najlepiej szybko. Stąd raczej prośba o luźne przemyślenia, niekoniecznie głosy tak/nie, bo zrobi się zaraz licytacja, a zupełnie nie o to chodzi. Entuzjazm ofkoz cieszy :), ale w temacie nie ma ankiety.
- Kleo
Z doświadczeń użytkowania dodatkowych punktów mogę powiedzieć, że fajnie było je dostać i bardzo mi się przydały. Wiem, że są tacy, którzy nie rozdają nawet podstawowej puli, ale ja zawsze dzielę wszystkie, a i tak zostaję z poczuciem, że nie przypadły wszystkim grom, które mi się podobały.
Tyle tylko, że dwa lata temu było z góry wiadomo, co trzeba zrobić, żeby te dodatkowe punkty dostać i kto chciał, mógł się o nie postarać. I to wydaje mi się sytuacją idealną, na której ponowne stworzenie jest w tym roku zdecydowanie za późno. Obawiałabym się więc, czy najbardziej nawet kompromisowe/obiektywne kryteria, ale ustalone post factum, nie wzbudzą problemów czy pretensji.
A tak z innej beczki - w pełnych wersjach XP i 2k3 jest już po 5 tytułów. Nadal to będzie jedna kategoria czy może jednak dwie?
Tyle tylko, że dwa lata temu było z góry wiadomo, co trzeba zrobić, żeby te dodatkowe punkty dostać i kto chciał, mógł się o nie postarać. I to wydaje mi się sytuacją idealną, na której ponowne stworzenie jest w tym roku zdecydowanie za późno. Obawiałabym się więc, czy najbardziej nawet kompromisowe/obiektywne kryteria, ale ustalone post factum, nie wzbudzą problemów czy pretensji.
A tak z innej beczki - w pełnych wersjach XP i 2k3 jest już po 5 tytułów. Nadal to będzie jedna kategoria czy może jednak dwie?
- takikaki012
Gdzie odbędzie się głosowanie? Są to pierwsze GF, które obserwuję więc nwm. Będzie anktieta na strawpoll.me, czy to będzie na podstawie głosów oddanych na forum, czy coś w ten deseń?
Dawniej KacpiPL ;)

- Jazzwhisky
- Kontakt:
Trudne pytanie, bo sytuacja okazała się bardzo dynamiczna, może rozwiązaniem jest jednak utrzymanie rozwiązania z zeszłego roku, czyli jedna kategoria, ale dwa pierwsze miejsca + mieszana reszta podium.Kleo pisze:A tak z innej beczki - w pełnych wersjach XP i 2k3 jest już po 5 tytułów. Nadal to będzie jedna kategoria czy może jednak dwie?
@KacpiPL - Wszystkie głosy idą przez prywatne wiadomości do mnie.
edit-dół
Jazzwhisky pisze:zgłoszenia przyjmować będziemy do niedzieli, 27.12.2015, głosowania (wszystkie) wystartują zaś dnia następnego.
- takikaki012
- Adrap
Dnia następnego. Czyli 28.12 o godzinie 00.00. Czy jakoś tak ;)
Wydane:
- Jazzwhisky
- Kontakt:
Myślę, że nie ma to aż takiego znaczenia, ale uściślę. :)
Głosowania starują zawsze następnego dnia (czyli w tym roku - 28.12), ale raczej po południu, a najdokładniej - w momencie pojawienia się tematów konkursowych z oficjalnymi zestawieniami dla każdej z rywalizacji. Wcześniej nie przyjmuję żadnych głosów, choćby dlatego, że dopiero w tematach będą ostateczne szczegóły co do formuły głosowania.
Głosowania starują zawsze następnego dnia (czyli w tym roku - 28.12), ale raczej po południu, a najdokładniej - w momencie pojawienia się tematów konkursowych z oficjalnymi zestawieniami dla każdej z rywalizacji. Wcześniej nie przyjmuję żadnych głosów, choćby dlatego, że dopiero w tematach będą ostateczne szczegóły co do formuły głosowania.
- ravenone
Raczej ostatni update Gońca pod GFy i dwie produkcje do dopisania:
http://goniecrm.pl/analizy/dema5.html
Ciekawe czy coś wyskoczy jeszcze przez ten tydzień.
http://goniecrm.pl/analizy/dema5.html
Ciekawe czy coś wyskoczy jeszcze przez ten tydzień.
- Jazzwhisky
- Kontakt:
Podbijam chyba ostatni raz przed startem głosowań, przebiliśmy 40 pozycji, na zgłoszenia i sprawdzenie zestawień pozostały nieco ponad 3 dni. Tematy konkursowe będę wrzucał sukcesywnie jeden po drugim w poniedziałek w godzinach popołudniowych, gdyby ktoś miał też jakieś sprawy - to ostatnia okazja na kontakt, ale nie spodziewajcie się natychmiastowych odpowiedzi.