Fraps czy nie Fraps? Oto jest pytanie?

Tematy różne, różniste.
Awatar użytkownika
GameBoy

Golden Forki 2009 - Pełne Wersje (miejsce 1); Puchar Ligi Mapperów II (zwycięstwo)
Posty: 1666
Rejestracja: 11 lip 2009, 13:47
Lokalizacja: Wieluń

Re: Fraps czy nie Fraps? Oto jest pytanie?

Postautor: GameBoy » 08 paź 2015, 18:39

Otwórz jakiś program do edycji wideo (chociażby Windows Movie Maker) i usuń parę pierwszych sekund?
http://www.rmxp.vot.pl -> kopia RMXP

To Twój projekt, więc, do jasnej cholery, weź wreszcie za niego choć odrobinę odpowiedzialności. - Kleo =)
Ponoć w jaskiniach koło rysunków ściennych przedstawiających mamuty można było zobaczyć "scena umiera". - Noruj =)
Awatar użytkownika
PInroz
Posty: 687
Rejestracja: 28 paź 2014, 22:24

Re: Fraps czy nie Fraps? Oto jest pytanie?

Postautor: PInroz » 08 paź 2015, 19:09

Próbowałem Windows Movie Maker.

Nic z tego nie wyszło :-(

Gdy próbowałem importować obraz wideo to filmik się nie wyświetlał. Po za tym usuwanie paru pierwszych sekund filmu nic by nie dało. Ponieważ szary ekran cały czas jest. Wszystko co jest w filmie się rusza, normalnie wszystko porządku lecz cały czas jak by jest na film nałożona coś w rodzaju szarej warstwy która znika dopiero jak przewinę ręcznie pasek który pokazuje ilość obejrzanego filmu lub jak w filmie wejdę na inną lokację. No po prostu nie wiem co robić.
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1940
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Fraps czy nie Fraps? Oto jest pytanie?

Postautor: Rave » 08 paź 2015, 23:24

Jak masz włączone Spotify, to polecam wyłączyć na czas nagrywania, program żre procka jak gliniarz pączki.
Awatar użytkownika
Klonoa
Posty: 533
Rejestracja: 18 kwie 2009, 13:07
Lokalizacja: Berlin
Kontakt:

Re: Fraps czy nie Fraps? Oto jest pytanie?

Postautor: Klonoa » 09 paź 2015, 01:35

Jezeli ten blad z szarym ekranem pojawia sie tylko i wylacznie na poczatku nagrania to wystarczy poddac go obrobce w np. movie maker i wyciac ten kawalek. Natomiast kiedy problem wystepuje momentami w pozniejszej czesci programu to nie wiem jak Ci pomoc--

Moge Cie jedynie odeslac do tego linku gdzie mozesz zobaczyc jakie sa najlepsze ustawienia OBS dla twojego komputera(Podejrzewam, ze nie ma znaczenia czy to bedzie live stream czy nagrywanie). Ostatecznie mozesz napisac wiadomosc do support'u i moze wtedy oni beda w stanie Ci pomoc.

Ja tym postem wylaczam sie od twojego tematu bo nie mam juz nic wiecej do powiedzenia-- niestety.

Edit:
@up,
Te porownanie, hah :D
Obrazek


Spoiler:
Awatar użytkownika
PInroz
Posty: 687
Rejestracja: 28 paź 2014, 22:24

Re: Fraps czy nie Fraps? Oto jest pytanie?

Postautor: PInroz » 11 paź 2015, 21:47

Wiem już o co Kaman :-D

Okazuje się że problem stwarzał mi program VLC media player w którym przeglądałem nagrane prze zemnie materiały video. To ten program tworzył mi ten problem, a ja narzekałem na OBS :roll:

Wróć do „Offtopic”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości