PEŁNE WERSJE - Prezentacja, Głosowanie, Komentarze
- Karrmel21
- Kontakt:
Re: PEŁNE WERSJE - Prezentacja, Głosowanie, Komentarze
Wow, SpaceSave dostało 9 punktów! To o 9 więcej niż się spodziewałem :D .
Niestety nie mogłem zagłosować w tym roku, bo ani nie zdążyłem zagrać w nic poza The Tavern i Teatrem(no i spejsejw, ale to wiadomo), ani też nie mam jeszcze praw do tego, ale nadrobię w następnym roku. A jak na razie - gratuluję zwycięzcom! Na pewno(w końcu) zagram w ich produkcje.
Niestety nie mogłem zagłosować w tym roku, bo ani nie zdążyłem zagrać w nic poza The Tavern i Teatrem(no i spejsejw, ale to wiadomo), ani też nie mam jeszcze praw do tego, ale nadrobię w następnym roku. A jak na razie - gratuluję zwycięzcom! Na pewno(w końcu) zagram w ich produkcje.
Moje gry:
SpaceSave(Skończone - 2017)
Cień w Obiektywie: Wersja Rozszerzona (Skończone - 2020)
Sunset Rain(Skończone - 2022)
sancTis: Dies Irae(T.B.A.)
SpaceSave(Skończone - 2017)
Cień w Obiektywie: Wersja Rozszerzona (Skończone - 2020)
Sunset Rain(Skończone - 2022)
sancTis: Dies Irae(T.B.A.)
- Jazzwhisky
- Kontakt:
Osobiście stawiam Merkurego i SpaceSave zaraz obok tytułów z podium, niemniej GF to plebiscyt, który rządzi się od zawsze swoimi prawami, ewidentnie pokazuje trendy i nieuniknioną przewagę jednych cech gier nad innymi. No i bardziej ogólnie, jeśli ktoś jest bardzo zaskoczony rezultatami - w Pełnych Wersjach, czy w Demach - to odsyłam do lat przeszłych, dobre wyniki mniejszych (ale mających swoje liczne zalety) gier, to bardziej tradycja niż ewenement. :)
Jeszcze dodam - te remisy (zwłaszcza gier Adrapnikrama) z mojej perspektywy to trochę nieprawdopodobny cud, bo wahania na przestrzeni tygodnia były spore, a niektórzy potrafili zagłosować bardzo ostro. Trzeba też pamiętać, że jednak Opowieści, po trzech latach, startują i lądują na podium w Pełnych Wersjach drugi raz, tym razem jako potężne rozszerzenie/remaster (precedens), myślę, że przynajmniej jakaś część głosujących miała to na uwadze. Stąd też, w żadnym wypadku nie myślałbym o niedocenianiu tego wyniku. :)
I tak, ze względu na remis mamy cztery nagrodzone tytuły, ale poniżej jest już miejsce piąte, jak zawsze.
edit
Pełne zestawienie wyników - https://i.imgur.com/TmU0tbm.png
Jeszcze dodam - te remisy (zwłaszcza gier Adrapnikrama) z mojej perspektywy to trochę nieprawdopodobny cud, bo wahania na przestrzeni tygodnia były spore, a niektórzy potrafili zagłosować bardzo ostro. Trzeba też pamiętać, że jednak Opowieści, po trzech latach, startują i lądują na podium w Pełnych Wersjach drugi raz, tym razem jako potężne rozszerzenie/remaster (precedens), myślę, że przynajmniej jakaś część głosujących miała to na uwadze. Stąd też, w żadnym wypadku nie myślałbym o niedocenianiu tego wyniku. :)
I tak, ze względu na remis mamy cztery nagrodzone tytuły, ale poniżej jest już miejsce piąte, jak zawsze.
Myślałem o tym i chyba się nie zgodzę, zaryzykowałbym, że moim zdaniem to jednak kwestia tytułów, a nie braku podziału, w zeszłym roku mieliśmy zresztą dwie mieszane kategorie 16+9 pozycji, więc coś jak dwa razy tyle jak w tym roku i...? Zresztą, absolutnie nie jest powiedziane, że w przyszłości taki podział nie powróci, wręcz przeciwnie, osobiście cieszyłbym się z takiej możliwości. :)Kleo pisze:Bardzo jestem ciekawa wyników, no i poniekąd cieszę się, że w tym roku gier nie było na tyle dużo, żeby podzielić je na kategorie. Mam wrażenie, że dzięki temu rywalizacja jest po prostu bardziej interesująca. :)
edit
Pełne zestawienie wyników - https://i.imgur.com/TmU0tbm.png
Nasz discordowy czat, 24h/d - https://discord.gg/4GG85kr
- Vodun
Podziękowania za tak szerokie docenienie Merkurego zarówno w słowach jak i głosach
Walka była ciężka ale miejsce za 4 stopniowym podium też jest osiągnięciem
Próbowałem OzE jeszcze przed edycją cesarską, nie zachęciło do przejścia oraz spróbowania wersji odnowionej.
Rekomendacja GF sugeruje by spróbować jeszcze raz, pewnego dnia.
Fajnie że Teatr i 23 sekundy też zdobyły swoje miejsca na podium, były to moi główni kandydaci oprócz SS.
SpaceSave zyskało dobre miejsce, zasługiwała na głosy.
Móc w końcu wziąć udział, to było fajne i trzeba powtórzyć. Podziękowania dla wszystkich :]
ps. sorry niebieski wielorybie.
Walka była ciężka ale miejsce za 4 stopniowym podium też jest osiągnięciem
Próbowałem OzE jeszcze przed edycją cesarską, nie zachęciło do przejścia oraz spróbowania wersji odnowionej.
Rekomendacja GF sugeruje by spróbować jeszcze raz, pewnego dnia.
Fajnie że Teatr i 23 sekundy też zdobyły swoje miejsca na podium, były to moi główni kandydaci oprócz SS.
SpaceSave zyskało dobre miejsce, zasługiwała na głosy.
Móc w końcu wziąć udział, to było fajne i trzeba powtórzyć. Podziękowania dla wszystkich :]
ps. sorry niebieski wielorybie.
- Amelanduil
omg co tu się wydarzyło to ja nie wiem, podwójnie podwóje podium.
A tak właściwie to ile z tych produkcji wylądowało gdzieś w końcówce tego miesiąca? Bo mam wrażenie że nieźle się rozkręciły obroty grotwórczego silniczka ;P oby chodził tak dalej przez resztę roku!
A tak właściwie to ile z tych produkcji wylądowało gdzieś w końcówce tego miesiąca? Bo mam wrażenie że nieźle się rozkręciły obroty grotwórczego silniczka ;P oby chodził tak dalej przez resztę roku!
Glico☆Magic?
- Adrap
XD
Szczerze miałem chrapkę na dwa miejsca na podium w tym jedno na 3 miejscu do kompletu kolorów medali. Ale fajnie brzmi że "Adrapnikram ma 3 miejsce ex aequo z Adrapnikramem" Jak wyleczę się z kaca to bardziej się odezwę.
Szczerze miałem chrapkę na dwa miejsca na podium w tym jedno na 3 miejscu do kompletu kolorów medali. Ale fajnie brzmi że "Adrapnikram ma 3 miejsce ex aequo z Adrapnikramem" Jak wyleczę się z kaca to bardziej się odezwę.
Wydane:
Podziemia: Człowiek, 23 sekundy, Królobójcy, Najstarszy
Współautor gry: Amarok (W produkcji)
Podziemia: Człowiek, 23 sekundy, Królobójcy, Najstarszy
Współautor gry: Amarok (W produkcji)
- Diablo
Nie wiem co powiedzieć. Co prawda cichutko liczyłem na jakieś miejsce na podium, ale nie sądziłem, że Teatr Arymana zajmie tak wysoką pozycję. Być może to kwestia emocji, a może noworocznej śmierci ale nie wiem co powiedzieć. Bardzo dziękuję tym, którzy oddali głos na moją grę, a także (a może przede wszystkim) tym, którzy wspierali mnie w jej stworzeniu. Bez was Teatr by nie powstał lub osiągnąłby takiej formy. Wydaje mi się, że nie mam wyboru i powinienem na stałe zmienić klimaty oraz kontynuować historię Arymana
Gratuluję również Kryzzowi oraz Adrapowi - dostarczyliście nam kawał konkretnych RPGów (oraz przygodówki). Idzie nowy rok, a ja czekam na wieści na temat waszych nowych projektów. Osobiście byliście moimi faworytami w tej edycji GFów.
Gratuluję także wszystkim, których gry wzięły udział w GFach. W tym roku pojawiło się trochę projektów z potencjałem. To chyba najlepszy dowód, że scena nie umarła, a jak umarła to jest całkiem ruchliwym ożywieńcem (gdzie jest Zombik >,< ?).
Wszystkim w Nowym Roku życzę braku bugów, ciekawych pomysłów, niezniszczalnych dysków, braku przerw w dostawach prądu, jak największej ilości pełnych wersji oraz aby również następne GFy odbyły się tak żywo i ciekawie!
Pozdrawiam!
Diablo
Gratuluję również Kryzzowi oraz Adrapowi - dostarczyliście nam kawał konkretnych RPGów (oraz przygodówki). Idzie nowy rok, a ja czekam na wieści na temat waszych nowych projektów. Osobiście byliście moimi faworytami w tej edycji GFów.
Gratuluję także wszystkim, których gry wzięły udział w GFach. W tym roku pojawiło się trochę projektów z potencjałem. To chyba najlepszy dowód, że scena nie umarła, a jak umarła to jest całkiem ruchliwym ożywieńcem (gdzie jest Zombik >,< ?).
Wszystkim w Nowym Roku życzę braku bugów, ciekawych pomysłów, niezniszczalnych dysków, braku przerw w dostawach prądu, jak największej ilości pełnych wersji oraz aby również następne GFy odbyły się tak żywo i ciekawie!
Pozdrawiam!
Diablo
- PInroz
- Kontakt:
Kto by pomyślał ponad 40 godzinny RPG, wygrał na równi z jedno godzinną gierką przygodowo-zagatkową Gratuluję wszystkim punktów i współczuje Niebieskiemu Wielorybowi Widocznie nikt, nie odważył się dokończyć gry
Nie mogę latać, bo stałem się kaleką
- Deathwing
- Kontakt:
Świetnie, że zwyciężyły gry, na które najbardziej liczyłem :) To pokazuje, że jednakowy fun można mieć zarówno z sążnistych erpegów, jak i krótkich przygodówek, o ile są pomysłowe i dopracowane, jak obie te pozycje. Gratki przede wszystkim dla Kryzza i Vlada, ale też pozostałych uczestników za wytrwałość w robieniu gier. To właśnie wy napędzacie tę scenę, i oby tak dalej :)
turn up the silence
- Prometherion
W tym roku mam chyba uczulenie na krótkie gry. Zarowno Kable jak i Teatr to super gierki, bawiłem się dobrze przy nich, jednak sercem jestem za dłuższymi pracami. Dobrze, że gra OzE wygrała, jestem ciekaw jak Źródło? Gratki dla zwycięzców i weny! Głosowałem też na Podziemia
Pracuję nad...
- Kleo
Normalnie proroctwo mi wyszło, aż dumna jestem z siebie. Bo okazuje się, że ogół głosujących też nie potrafił powiedzieć, co lepsze. :)Kleo pisze:obok sporych, klasycznych gier są tu mniejsze czy większe przygodowe gierki, które uwielbiam, a które trudno postawić obok 40-godzinnego RPG i powiedzieć, co jest lepsze...
Mhm, przyłączam się, osobiście widziałabym tę grę na podium obok zwycięzców, no ale... Za ciasno tam było chyba. :DKryzz333 pisze:Fajnie, że dużo ludzi doceniło Merkurego, gratulacje Vodun.
Mhm, nie ma musu. :D No i ja też bym sobie życzyła więcej gier w przyszłym roku, choć niekoniecznie połowę z nich w grudniu. Bo jednak nie wszystko zdołałam w pełni ograć (acz minimum godzinkę wykroiłam dla niemal każdej gry), przez co do końca miałam dylemat, jak rozdzielić głosy. A propos rozdzielania głosów, popatrzyłam sobie i w dwóch kategoriach były osoby, które głosowały identycznie, jak ja. <3Jazzwhisky pisze:Myślałem o tym i chyba się nie zgodzę
Fajnie te tegoroczne GF-y wyszły, gratulacje dla startujących, no i dzięki, Jazz. :)
- INRE
A taka niby miała być bida w tym roku na GF
Dużo na ostatnią chwilę gier się ukazało. Niby skromniej jeśli chodzi o ilość gier niż w ostatnich latach, ale ich jakość moim zdaniem była bardzo dobra. Fajnie, że zarówno te krótsze gierki przygodowe jak i wielkie rpg zostały docenione. Mnie urzekły najbardziej właśnie te, krótsze, nieco nietypowe produkcje (Teatr,23 sekundy, Merkury).
Takiego układu miejsc na podium chyba nikt nie był w stanie do końca przewidzieć.
Gratulacje dla wszystkich uczestników, w przyszłym roku też postaram się dołączyć do rywalizacji. Czekam na wasze kolejne produkcje.
Dużo na ostatnią chwilę gier się ukazało. Niby skromniej jeśli chodzi o ilość gier niż w ostatnich latach, ale ich jakość moim zdaniem była bardzo dobra. Fajnie, że zarówno te krótsze gierki przygodowe jak i wielkie rpg zostały docenione. Mnie urzekły najbardziej właśnie te, krótsze, nieco nietypowe produkcje (Teatr,23 sekundy, Merkury).
Takiego układu miejsc na podium chyba nikt nie był w stanie do końca przewidzieć.
Gratulacje dla wszystkich uczestników, w przyszłym roku też postaram się dołączyć do rywalizacji. Czekam na wasze kolejne produkcje.
- PInroz
- Kontakt:
Chyba tylko w kategorii Dema Bo Pełne wersje od początku zapowiadały się całkiem nieźle. I tak pozostało, na całe szczęścieINRE pisze:A taka niby miała być bida w tym roku na GF
Nie mogę latać, bo stałem się kaleką