Strona 1 z 1

Auto Updater

: 14 wrz 2013, 23:18
autor: SGameS
Opis:
Wycinek z pliku read_me.txt

Do czego służy?

Auto Updater jest prostą aplikacją, która sprawdza dostępność aktualizacji, a jeśli takowa istnieje pobiera ją i instaluje
za pomocą prostego kreatora.

Gdzie znajduję zastosowanie?

Głownie do gier i programów, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby wykorzystać AU bardziej kreatywnie np. prezentacje, poradniki itp.


Zrzuty ekranu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Download:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/62978984/auto_updater/Auto_Updater_v0.1_beta.zip

Uwagi:
Jeśli zły dział proszę o przeniesienie :) Grafikę i teksty można dowolnie zmieniać. W razie problemów czy pytań służę pomocą :)


Przenesiony.

Re: Auto Updater

: 14 wrz 2013, 23:38
autor: Rave
Jak trzeba to ustawić od strony "serwera"? Tzn. jaka struktura plików itd.

Program przydatny, może użyję ale raczej nie przy RM.

Re: Auto Updater

: 14 wrz 2013, 23:46
autor: SGameS
Na serwerze powinien znajdować się plik update.inf, w którym zapisane są informację o najnowszej wersji (w formacie X.X np. 0.2) i odnośnik do pliku z aktualizacją (w formacie *.zip np. update.zip)

Informacja o aktualizacji (plik update.inf) z wersji 0.1 do 0.2 beta byłaby następująca:

Kod: Zaznacz cały

[Informacje]
wersja=0.2
wersja_przypis=beta

[Ustawienia]
plik_update=https://www.adres.pl/update.zip


Ważne, żeby w paczce z aktualizacją znajdował się plik auto_updater.cfg, który zaktualizuje informację o obecnej wersji znajdującej się na dysku np.

Kod: Zaznacz cały

[Informacje]
wersja=0.2
wersja_przypis=beta

...



Po pobraniu paczki program nadpisze pliki i foldery gry tymi z aktualizacji.

Re: Auto Updater

: 07 mar 2014, 08:26
autor: Narzew
Działa to na Linuxie czy tylko na winsyfie ?
Czy jest open-source ?

Re: Auto Updater

: 07 mar 2014, 18:30
autor: Rave
Przyciski wyglądają mi na javowe, więc pewnie zabangla na Pingwinku, o ile masz JRE zainstalowane. Jak to nie java (nie ściągałem, bo mi na razie nie potrzebne, a nawet jak będzie to mogę sobie dość łatwo sam coś takiego napisać w oparciu o Indy i Lazarusa), to możesz zawsze spróbować wine albo mono, jeśli exek jest dotnetowy.

Re: Auto Updater

: 11 paź 2014, 00:20
autor: Narzew
Ten Autoupdater pobiera cały update
Nowa gra waży ~~ 200 MB, pobiera 200 MB
Mój Autoupdater pobiera częściowo update
Nowa gra waży ~~ 200 MB, zmieniło sie 30 MB, pobiera 30 MB

Wady mojego autopatchera:
- nie ma GUI

Link: viewtopic.php?f=7&t=3999

Re: Auto Updater

: 06 lis 2014, 06:30
autor: HeRand
Przepraszam, że odświeżam temat, ale nie rozumiem. To co napisał Narzew to jest tak, że gdy wypuścimy uptade, to pobiera nam od nowa całą grę? Czy tyko nowe pliki, które są potrzebne do odtworzenia jej w nowej wersji?

Re: Auto Updater

: 06 lis 2014, 09:08
autor: tiberium
HeRand pisze:Przepraszam, że odświeżam temat, ale nie rozumiem. To co napisał Narzew to jest tak, że gdy wypuścimy uptade, to pobiera nam od nowa całą grę?

Trzymaj się tej wersji i będziesz miał bardzo dobre czytanie ze zrozumieniem :wink:

Re: Auto Updater

: 02 sty 2016, 14:25
autor: dudekmen
Co jest potrzebne żeby to działało.Chodzi mi gdzie mam dawać pliki które zostaną pobrane przez np gracza który będzie tego używał ?
Zakładając że nie mam własnej str internetowej gdzie mógłbym zrobić dział NEW a przecież upload na np mediafore wiążę się z ciągłą zmianą linku pobierania. Chyba że robi się to jakoś inaczej

Re: Auto Updater

: 02 sty 2016, 14:34
autor: Jazzwhisky
Na własnym serwerze (tak jak np. pliki strony internetowej), wg rozpiski w tym wpisie - viewtopic.php?p=44323#p44323

Re: Auto Updater

: 02 sty 2016, 14:37
autor: dudekmen
Jazzwhisky pisze:Na własnym serwerze (tak jak np. pliki strony internetowej), wg rozpiski w tym wpisie - viewtopic.php?p=44323#p44323


Nie da się inaczej tego obejść ?
TZN nie mam obecnie dostępu to strony tego typu.Jeszcze czy to musi być serwer strony czy przykładowo możę być chamachi ?

Re: Auto Updater

: 02 lut 2016, 00:32
autor: Rave
Musi być serwer. Chociaż myślę, że dałoby się program przepisać, żeby np. dropboksa używał. Ale trochę z tym roboty by było, autor się ulotnił a bez dostępu do źródełek trzebaby pisać go od nowa.