Moje programy (i gry) w języku batch

Jeżeli piszesz, malujesz, rysujesz, komponujesz... Podziel się tym z nami!
Awatar użytkownika
Kleo

Golden Forki Special (zwycięstwo)
Posty: 935
Rejestracja: 31 sie 2012, 22:25

Re: Moje programy (i gry) w języku batch

Postautor: Kleo » 25 gru 2013, 19:58

Fajne by to mogło być, ale...
Ale1. W tekstach jest co nieco błędów, głównie stylistycznych. A tekst jest tu właściwie jedynym medium, więc powinien być co najmniej dobry.
Ale2. Fabuła jest - delikatnie rzecz ujmując - mało wiarygodna. Nie będę spoilerować, bo może ktoś chce sobie rzecz obadać, ale luk logicznych jest w niej cała masa.
Ale3. Jeżeli z trzech wyborów dwa kończą grę, to ja nie widzę sensu wstawiania ich. Bo nie mają charakteru fabularnego, a jedynie tekstowy. A chyba nie o to w tym chodzi.
Ale4. Ale chodzenie mi się podoba. :)
Mantiq
Posty: 428
Rejestracja: 21 mar 2011, 21:41
Lokalizacja: Mszanowo

Re: Moje programy (i gry) w języku batch

Postautor: Mantiq » 25 gru 2013, 20:24

Dzięki za zagranie :wink: Cały czas staram się poprawiać błędy. Z tą fabułą to trochę ciężko, bo nie jestem mistrzem w pisaniu :)
Mantiq
Posty: 428
Rejestracja: 21 mar 2011, 21:41
Lokalizacja: Mszanowo

Re: Moje programy (i gry) w języku batch

Postautor: Mantiq » 08 sty 2014, 21:02

Co tak cicho :?:
Porzuciłem moją wcześniejszą grę na rzecz innej. Obecnie robię prostego RPG'a.

Edit:
Link do tego RPG.
W demie jest 1 lokacja i 3 zadania główne. Moim zdaniem ciekawie wyszła ;)

http://www.mediafire.com/download/opon4 ... 7b/RPG.exe
Awatar użytkownika
Soul
Posty: 481
Rejestracja: 19 mar 2011, 21:24
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski

Re: Moje programy (i gry) w języku batch

Postautor: Soul » 09 sty 2014, 20:47

Walka jest dość prosto wykonana, przez co gra staje się nudna. Cały czas wciskanie 1 lub 2.
Natomiast skrypt na ścinanie drewna nie do końca działa poprawnie (chyba, że to moja wina).
Zrozumiałem, że mam napisać 1 3 5 2 6 7.
Pisałem to z odstępami i bez odstępów, ale wyszło na to samo. Dalej zadanie niezaliczone.
Mantiq
Posty: 428
Rejestracja: 21 mar 2011, 21:41
Lokalizacja: Mszanowo

Re: Moje programy (i gry) w języku batch

Postautor: Mantiq » 10 sty 2014, 14:19

Skrypt działa poprawnie. Wpisujesz 1 i klikasz enter, 3 i enter aż dojedziesz do końca. Walki nudne bo mało rozbudowane, gra z założenia ma być prosta.
Awatar użytkownika
Kleo

Golden Forki Special (zwycięstwo)
Posty: 935
Rejestracja: 31 sie 2012, 22:25

Re: Moje programy (i gry) w języku batch

Postautor: Kleo » 11 sty 2014, 16:10

Soul ma rację, nudnawe to. I nie mam pojęcia, o co chodzi z budowaniem stadniny - wciskałam losowe klawisze, a zadanie i tak mam zaliczone.
Poprzedni pomysł bardziej mi się podobał, pomimo niedoróbek.

Wróć do „Galeria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości