Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

PC, konsole i nie tylko...
Awatar użytkownika
PInroz
Posty: 719
Rejestracja: 28 paź 2014, 22:24

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

Postautor: PInroz » 14 paź 2016, 16:17

EnterVPL pisze:Spolszczenie to chyba to mi zadziałało


Wystarczyło zmienić język w ustawieniach, jednak za każdym razem jak odpalam Wieśka 3 to ustawienia językowe się odnawiają i za każdym razem muszę w opcjach zmieniać język z angielskiego na polski. Ale teraz wszystko w miarę działa jak bym chciał, powiem więcej da się nawet normalnie grać. Mimo słabej grafiki,wyświetlonej gry w trybie okienkowym i ciągłej zmiany języka w opcjach :roll: Jednak filmiku początkowego podczas włączania gry nie da rady obejrzeć w innym języku, ale to tylko drobny szczegół.
Awatar użytkownika
EnterVPL
Posty: 584
Rejestracja: 11 kwie 2016, 17:16
Kontakt:

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

Postautor: EnterVPL » 14 paź 2016, 16:32

W regedit da się zmienić domyślne ustawienie języka ;)
Moje projekty:
Najnowszy utwór na kanale: MusicVPL - Freestyle Acoustic Guitar
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)
Posty: 1962
Rejestracja: 15 kwie 2009, 21:33
Lokalizacja: '; DROP TABLE 'Messages'

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

Postautor: Rave » 17 paź 2016, 20:03

Który klucz?
Awatar użytkownika
EnterVPL
Posty: 584
Rejestracja: 11 kwie 2016, 17:16
Kontakt:

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

Postautor: EnterVPL » 21 paź 2016, 13:55

Na windows 8/8.1/10 to jest tak: HKEY_LOCAL_MACHINE -> SOFTWARE -> WOW6432Node -> GOG.com -> jeśli masz jeden podforder to fajnie bo penie te cyferki to są ustawienia wiedźmina, ale jak masz tych podfoderów więcej i każdy ma liczbową nazwę to musisz się odmyślić który to wiedźmin (tam będzie widać klucz EXE z ścieżką do gry) (u mnie to jest folder 1207664643) -> zmieniasz wartości kluczy: LANGUAGE, languageText i languageVoiceover na polish.

Powinno zadziałać.

@EDIT
To powinno zadziałać jeśli ma się w grze spolszczenie. W innym wypadku wybierze zainstalowany język (pewnie angielski albo ruski)
Moje projekty:
Najnowszy utwór na kanale: MusicVPL - Freestyle Acoustic Guitar
Streamer
Posty: 7
Rejestracja: 02 sty 2017, 15:37

Re: Wiedźmin 3 - lagi, lagi i jeszcze raz lagi

Postautor: Streamer » 02 sty 2017, 15:59

Ja osobiście miałem coś takiego, że gra mi pochłaniała 100% zasobów niezależnie od ustawień graficznych, przez co zdarzały się spadki fpsów tu i tam. Ogólnie sprzęt mam ponad W3, więc to było trochę rozczarowujące, szczególnie, że był to dość rzadki bug z tego co wywnioskowałem po opiniach innych.

Wróć do „Gry/Emulacja”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości