Postautor: Kleo » 02 paź 2018, 01:03
Pobrałam sobie poprawione demko, zagrałam, no i... No.
Ale po kolei. Po obejrzeniu intra, niezupełnie dla mnie zrozumiałego, zaczęłam sobie chodzić po klasztorze i rabować, co się da (lubię <3), gdy nagle zapadła noc. W dodatku co chwilę niemożebnie głośno padał deszcz, co obok irytującej muzyki nie nastrajało mnie optymistycznie do dalszego krążenia po okolicy. Pomyślałam sobie, że wobec tego pójdę do pokoju bohatera na drzemkę, ale dupa, nie dało się. Znaczy pójść się dało, ale spać już nie, wobec czego ciągnęłam dalej zadania. Grzecznie nauczyłam się czytać i pisać, po czym z nagła rzuciło mnie na jakąś drogę, gdzie, że tak powiem, moja gangsta zgarła bącki. Jakiś koleś mi powiedział, żeby iść się wykurować do karczmy, ale kurde, nadal było tak ciemno, że nie mogłam jej za nic zlokalizować. Więc wymyśliłam, że pozbieram roślinki (już umiałam, nauczyłam się z książki), bo jak przestawało padać, to nawet dało się je wypatrzeć na mapce (jak padało, to było widać dokładnie nic). Ale chodziłam i zbierałam, zbierałam i chodziłam... A ciemno było nadal. W końcu w jakimś kątku mojego biednego bohatera dopadło coś, czego nawet nie zauważyłam, no i zakończyło jego krótki i niezbyt pasjonujący żywot.
Więc tak:
1. Chyba do wywalenia ten deszcz, na co on? Tylko denerwuje, a nic nie wnosi.
2. Pory dnia - jak wyżej, póki co, nie widzę zastosowania, tylko uciążliwość.
3. Menu jest do niczego, okropne kolory, a zaznaczajki nie widać prawie wcale.
4. Nie wiem, czy to błąd, czy ja nie umiem, ale walczyć się chyba nie da (ze szczurami próbowałam, bez skutku).
5. To samo ze stanem bohatera, miał być pod którąś literą, W czy tam C, ale żadna mi nie działała.
6. No i właśnie, nie zapamiętałam dokładnie, co się czym robi, tutorial powinien być podzielony na kawałki, najpierw podstawy, czyli chodzenie i interakcja, a kawałek o walce na przykład przy wejściu do piwnicy, czyli w miejscu, gdzie to będzie potrzebne, konia nie spotkałam, więc nie wiem, gdzie to, co o nim traktuje, będzie użyteczne, ale pewnie też spokojnie mogłoby być później.
7. Muzyka w klasztorze niby klimatyczna, ale tak po prawdzie to raczej irytująca.
8. Dialogi niektóre, hm, są co najmniej dziwne (ten o czytaniu za karę, na przykład), no i całość jakaś taka fabularnie mętna.
9. A tak na plus, żeby nie było, że tylko marudzę - mapki mogą być, w każdym razie te, które udało mi się zobaczyć, zanim zapadły egipskie i chyba nieodwracalne ciemności.
Mimo wszystko powodzenia. :)