W grze wcielasz się w Amy, a twoim celem jest zrozumienie tego świata, i ostatecznie znalezienie z niego wyjścia. Wszystkie postacie w tym świecie są personifikacją uczuć protagonistki, strach, odwaga, wątpliwość..
Podczas gry poznasz tragiczną historię bohaterki, co sprawiło, że się znalazła w tym świecie, oraz jak ważna jest samoakceptacja i miłość do samego siebie.
W grze głównie rozwiązujesz zagadki, znajdujesz przedmioty, oraz zbierasz wspomnienia, które mają realny wpływ na świat gry. Owe wspomnienia chowają się w przedmiotach mających wysoką wartość sentymentalną dla danej osoby.

Gra ma w 100% muzykę skomponowaną przeze mnie, z czego niektóre utwory są nagrane na kalimbie, ukulele czy gitarze. Grafika to głównie zmodyfikowane przeze mnie resources znalezione w internecie. Portrety zostały narysowane przez https://www.deviantart.com/razorbladend (serdecznie polecam!)
Podsyłam demo soundtracku, niektóre utwory które tutaj usłyszycie, nie będą finalnie w grze, gdyż zostały zmienione. Tuż przed wydaniem gry wydam na YT pełny soundtrack :)
Planowane wydanie na steam (za darmo!)
Aktualny stan pracy (ile procent zrobione :D):
- Mapki: 90%
- Fabuła (scenariusz): 100%
- Muzyka: 80%
- Implementacja systemu wspomnień: 10%
- Grafika: ~70%
- Zagadki, zdarzenia, skrypty, gra sama w sobie: ~30%