[2003] Bibo, wróć! [ful werszyn]

Pełne Wersje i Dema stworzone we wszelakich wersjach RM. Uwaga na zasady zakładania tematów!

Moderatorzy: GameBoy, Dragon Kamillo, Kleo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ToniX

[2003] Bibo, wróć! [ful werszyn]

Post autor: ToniX »

Bibo, wróć!

Wersja: 2003
Gatunek: RPG z elementami zręcznościówek i arcade
Link: http://www.4shared.com/file/141747766/2 ... BO_WR.html (99 MB)
Sprawy techniczne:
Nie bijcie mnie za rozmiar instalki, jakoś tak wyszło :cry: RTP użyte w małym stopniu, w większości zewnętrzne grafiki, trochę inwencji własnej :-) może dla niektórych rozpoznawalne utworki w czasie gry :wink:
Opis: Cóż, po wielu pseudo-gierkach robionych w RM, jest to w końcu moja bodajże pierwsza ukończona gra :wink: Inspiracją dla niej byli moi znajomi, toteż kontekst tej gry jest poniekąd do nich adresowany, jednak niekoniecznie. Fabuła może sztampowa, liczy się wykonanie i kontekst :-D Fabuła, hmm... Otóż Biba (jedna z postaci mojej bujnej dziecięcej wyobraźni :-D) pewnego dnia zdenerwowała się i postanowiła zniszczyć cały świat (wiem, głębokie i oryginalne :-D) i nasi dzielni bohaterowie wyruszają z misją nawrócenia Biby na dobrą drogę, jednak nie będzie to podróż pozbawiona wyrzeczeń i trudności, takich jak (tu zdradzę) walk z nauczycielami, kupami, zmagania się z różnymi przeciwnościami losu zesłanymi przez tajemniczego pana Z., oraz wielu innych. W tej produkcji można znaleźć małe okruchy gier zręcznościowych czy też arcade :-D Gra może nie przypaść każdemu do gustu, humor jest dość specyficzny, jednakże z moich obserwacji wynika, że zjadliwy :-D Wyrusz w świat, kup wątróbkę i powstrzymaj Bibę przed swoim niszczycielskim gniewem! Jakoś tak. :?
Screeny:
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Spraw, by Biba powróciła! :-D

PS
Jeśliście łaskaw, zamieśćcie moje wypociny na Twierdzy i/lub Tsukuru Archive :wink:
Prace nad drugą częścią trwają, mimo wszystko! :-D
Obrazek
Awatar użytkownika
ToniX

Re: [2003] Bibo, wróć! [ful werszyn]

Ostatnio zmieniony 03 sty 2025, 13:33 przez ToniX, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Michu

GF2022 - Dema (msc 2); GF2020 - Peł. Wer. (msc 3); GF2019 - Dema (msc 1); GF2010 - Dema (msc 1); GF2008 - Peł. Wer. (msc 3) Zap. (msc 2); GF2007 - Peł. Wer. (msc 1) Dema (msc 1) Zap. (msc 3); KCII (msc 1); TARKA1 (msc 1); TASC6 (msc 3); TACO#1 (zwyc.)
Kontakt:

Post autor: Michu »

Nie spodziewałem się, że jedną z poszukiwanych gier odzyskamy dzięki samemu autorowi! Super zaskoczenie <3

EDIT: Czy mógłbyś wrzucić to np. na mediafire? Wybrany przez Ciebie hosting wymaga rejestracji.
Obrazek
Awatar użytkownika
ToniX

Michu pisze:
03 sty 2025, 13:19
Nie spodziewałem się, że jedną z poszukiwanych gier odzyskamy dzięki samemu autorowi! Super zaskoczenie <3
Hahaha, nie sądziłem, że ktoś jeszcze tego wyczekuje xD
Raz na kilka lat włączę sobie swoje opus magnum... :lol: #neverforget
Może w końcu doczekam się recenzji xD
W każdym razie dobrej zabawy życzę, ale nie oczekuj zbyt wiele :-)

Michu pisze:
03 sty 2025, 13:19
EDIT: Czy mógłbyś wrzucić to np. na mediafire? Wybrany przez Ciebie hosting wymaga rejestracji.
Gotowe :-D
Obrazek
ODPOWIEDZ