Bibo, wróć!
Wersja: 2003
Gatunek: RPG z elementami zręcznościówek i arcade
Link: http://www.4shared.com/file/141747766/2 ... BO_WR.html (99 MB)
Sprawy techniczne:
Nie bijcie mnie za rozmiar instalki, jakoś tak wyszło

RTP użyte w małym stopniu, w większości zewnętrzne grafiki, trochę inwencji własnej

może dla niektórych rozpoznawalne utworki w czasie gry
Opis: Cóż, po wielu pseudo-gierkach robionych w RM, jest to w końcu moja bodajże pierwsza ukończona gra

Inspiracją dla niej byli moi znajomi, toteż kontekst tej gry jest poniekąd do nich adresowany, jednak niekoniecznie. Fabuła może sztampowa, liczy się wykonanie i kontekst

Fabuła, hmm... Otóż Biba (jedna z postaci mojej bujnej dziecięcej wyobraźni

) pewnego dnia zdenerwowała się i postanowiła zniszczyć cały świat (wiem, głębokie i oryginalne

) i nasi dzielni bohaterowie wyruszają z misją nawrócenia Biby na dobrą drogę, jednak nie będzie to podróż pozbawiona wyrzeczeń i trudności, takich jak (tu zdradzę) walk z nauczycielami, kupami, zmagania się z różnymi przeciwnościami losu zesłanymi przez tajemniczego pana Z., oraz wielu innych. W tej produkcji można znaleźć małe okruchy gier zręcznościowych czy też arcade

Gra może nie przypaść każdemu do gustu, humor jest dość specyficzny, jednakże z moich obserwacji wynika, że zjadliwy

Wyrusz w świat, kup wątróbkę i powstrzymaj Bibę przed swoim niszczycielskim gniewem! Jakoś tak.
Screeny:

Spraw, by Biba powróciła! 
PS
Jeśliście łaskaw, zamieśćcie moje wypociny na Twierdzy i/lub Tsukuru Archive

Prace nad drugą częścią trwają, mimo wszystko!