W co aktualnie gracie?

PC, konsole i nie tylko...
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AFKward

Re: W co aktualnie gracie?

Post autor: AFKward »

Ostatnio grałem sobie w Grim Dawn i Recettear: An Item Shop's Tale, jeszcze w Town of Salem tak o.
Awatar użytkownika
Rave

Golden Forki 2010 - Dema (miejsce 2)

Post autor: Rave »

Ja obecnie gram w Staxel, to coś jak Stardew Valley, tylko bardziej proceduralne i w 3d. Teoretycznie na moim złomie to nie powinno mieć prawa się odpalić, no ale jak wszystko obniżę na maksa (ubrzydzę grę jak się da), a rozdziałkę dam 1152x864, no to jakoś nawet przyzwoicie chodzi, są drobne "zwiechy", ale to tylko i wyłącznie wina mojego złomu. Sama gra spoko i na normalnym kompie zadziała świetnie jak ktoś lubi takie rzeczy.
Awatar użytkownika
Vitold

Post autor: Vitold »

U mnie RimWorld (Ciągle Alpha) i Crusader Kings 2 ale coś się popsuło i nie pokazuje mi połowy królestw :(
Awatar użytkownika
Kryzz333

GF2019 - Zapowiedzi (zwycięstwo); GF2017 - Pełne Wersje (miejsce 1); GF2016 - Zapowiedzi (zwycięstwo); Golden Forki 2014 - Pełne Wersje (miejsce 2); Liga Mapperów Sezon VI (miejsce 3); Puchar Ligi Mapperów III (zwycięstwo)

Post autor: Kryzz333 »

Civilization 5, Rome Total War (z niezłym modem Europa Barbarorum),
ograłem demo Napoleon Total War, niemłoda gra, ale chyba zakupię
gram też w Deus Ex Human Revolution, dopiero początek gry, ale jest super. Kupię Mankind Divided jak skończę.
Awatar użytkownika
Karrmel21

Golden Forki 2022 - Pełne Wersje (miejsce 1);Golden Forki 2020 - Pełne Wersje (miejsce 1)
Kontakt:

Post autor: Karrmel21 »

Kryzz333 pisze:Kupię Mankind Divided jak skończę.
Akurat gram właśnie w Mankind i chociaż gra w sama w sobie jest wyśmienita(poza bezsensownym motywem na którym oparli fabułę), to strona techniczna wciąż leży po niecałych dwóch latach od premiery i każdy gracz ma inne problemy. Mi sama gra działa sprawnie, ale mam za to czasy ładowania dłuższe niż w pierwszym Wieśku przed patchami i znajduję też masę bugów praktycznie w każdej sesji(raz udało mi się nawet wypaść z planszy, bo wbiegłem za szybko do budynku).
Dlatego też polecam zastanowić się nad zakupem, albo kupić na wyprzedaży, kiedy cena zazwyczaj spada do mniej niż 30 zł.
Spoiler:
Moje gry:
SpaceSave(Skończone - 2017)
Cień w Obiektywie: Wersja Rozszerzona (Skończone - 2020)
Sunset Rain(Skończone - 2022)
sancTis: Dies Irae(T.B.A.)
Awatar użytkownika
AFKward

Post autor: AFKward »

Ostatnio nadal Grim Dawn, czekam na ważną wiadomość od twórców, która ma być 5 marca.
Dodatkowo Wiedźmin 3, myślę o ponownym przejściu Fable Anniversary. No i mam też nowy zakup - My Time at Portia. I jeszcze trochę innych, nowych gier AAA, jako że mam nowiuteńki PC.
Awatar użytkownika
Kitabake
Kontakt:

Post autor: Kitabake »

"South Park the Stick of Truth" - Muszę przyznać, że fajna gierka.
Moje projekty:
"Hunter: Avendzer Dragon"
"Chaos Element: Climax Redux"
"Ziemia: Opętanie"
"Blade Trynty"
BH Daimaouji

Post autor: BH Daimaouji »

Ostatnio mam humor na Heidi więc gram w grę o niej na GBA
Moje aktualne gry DB zrobione w RPG Makerze:

DBZ Saiyans' Rebellion +16
Damian's Adventures +7
Awatar użytkownika
Rave

Teraz sobie ogrywam Vintage Story. Trochę jak Minecraft, ale dla hardkorów. Dużo lepszy silnik od tego w MC i mają oficjalne wsparcie dla modów.
Awatar użytkownika
Michu

GF2022 - Dema (msc 2); GF2020 - Peł. Wer. (msc 3); GF2019 - Dema (msc 1); GF2010 - Dema (msc 1); GF2008 - Peł. Wer. (msc 3) Zap. (msc 2); GF2007 - Peł. Wer. (msc 1) Dema (msc 1) Zap. (msc 3); KCII (msc 1); TARKA1 (msc 1); TASC6 (msc 3); TACO#1 (zwyc.)
Kontakt:

Post autor: Michu »

Mnie Minecraft pewnie czeka niedługo, bo syn dorasta. Obecnie gram z nim w Stardew Valley, wcześniej nauczyłem go poruszać się po Sea of Stars, a w międzyczasie gramy jeszcze w Dead Estate (fajny rogalik-strzelanka).
Obrazek
Awatar użytkownika
Rave

Polecam iść od razu w Vintage Story. Syn podziękuje za kilka lat, no i gra jest tańsza od MC. Do tego ma mody bez żadnego kombinowania z instalacją Forge czy czego się tam teraz do modowania MC używa.

Tak jak mówiłem, jest to nieco dla hardkorów, ale można sobie utrudniacze powyłączać (ja np. gram na pasywnych mobach, zaatakują tylko jak sam pierwszy walnę i bez stabilności temporalnej) podczas tworzenia świata albo później komendami. Do tego jak syn ma artystyczne zacięcie, to tam jeszcze fajniej może się pobawić dłutem i młotkiem.

//edit: Creative też jest lepszy w vintage.
ODPOWIEDZ