[2000][DEMO] Hell on Earth

Pełne Wersje i Dema stworzone we wszelakich wersjach RM. Uwaga na zasady zakładania tematów!

Moderatorzy: GameBoy, Dragon Kamillo, Kleo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Versus

[2000][DEMO] Hell on Earth

Post autor: Versus »

Cześć! Zabawna rzecz się stała, otóż odnalazłem w czeluściach mojego dysku twardego demo gry, które zrobiłem bagatela sześć lat temu. I zupełnie o nim zapomniałem! Być może słusznie, ale nie pamiętam już zbyt dokładnie, jak ta gra wygląda. Wiem tylko, że demo działa do końca, a przynajmniej powinno. Generalnie, to nie zależy mi na jakiejkolwiek krytyce dema, ponieważ powstało ono już trochę temu i wtedy też zostało porzucone. Mimo wszystko postanowiłem zamieścić je na forum i jeżeli ktoś ma ochotę, może się śmiało zapoznać z zawartością tegoż projektu.

Hell on Earth

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Data powstania: 2019
Status prac: Porzucone
Gatunek: Przygodowa z zagadkami
Download: Link
Gra wymaga RTP RPG Maker 2000 :roll:

Ogólny Zarys
Wiedźma przyzywa swojego demonicznego kolegę i razem ruszają na podbój wszystkich kręgów piekła po kolei, między którymi poruszają się pociągiem. Tak, śmierdzi to OFF'em i pewnie takie było moje źródło inspiracji w roku 2019. Gameplay również jest podobny, bo polega na eksploracji, rozwiązywaniu zagadek oraz walkach turowych w typowym dla 2K systemie. Graficznie również znajdziemy tu podobieństwa, głównie w kolażowych grafikach przeciwników i różnych uproszczeniach wizualnych. Demo nie jest zbyt długie.
W grze znajduje się też sporo pikselowego gore.

Rozwiązanie zagadki z dźwigniami w ściekach (jest bardzo nieintuicyjna, nie warto się trudzić):
Spoiler:
Życie życie jest jak tramwaj. Trzeba wiedzieć kiedy wysiąść. :lol:
ODPOWIEDZ