Projekt RTP 2021 zatrzymał się dosyć szybko, bo na jednym tilesecie, ale nie umarł i ciągle siedział mi z tyłu głowy. Korzystając z większej ilości wolnego czasu, wróciłem do niego jakiś tydzień temu i póki co przygotowałem odświeżoną, bardzo mocno przemodelowaną wersję tego samego tilesetu exterior/town/outline z nową paletą. Nie wykluczam wprowadzenia jakichś drobnych poprawek, ale myślę, że przy tym stylu już pozostaniemy. Mam zapał do przerysowywania kolejnych tilesetów, więc tym razem spodziewajcie się update'ów. Nie zaznam spokoju, dopóki nie skończę tego projektu xd
Przykładowe mapki:
DOWNLOAD:
DUNGEON
EXTERIOR
INTERIOR
SHIP
WORLD
Ostatnio zmieniony 26 lis 2025, 01:39 przez Deathwing, łącznie zmieniany 9 razy.
Aktualizacja: na stół wjeżdżają tilesety interior/building/inner i world/main/basis (do ściągnięcia w pierwszym poście). Poza tym exterior dostał też małe poprawki poza tymi, które wprowadziłem krótko po jego publikacji (zmiana dachówek i brzegu wody). Niewykluczone, że jakieś modyfikacje jeszcze się pojawią przed zakończeniem projektu.
Aktualizacja nr 2: niniejszym publikuję dwie ostatnie przeróbki tilesetów RTP, czyli dungeon i ship. Do pozostałych też zostały wprowadzone małe poprawki, więc polecam podmiankę plików. Standardowo, w dalszym ciągu mogą się pojawić jakieś zmiany, ale już raczej kosmetyczne. Sami zresztą też możecie dowolnie przerabiać te grafiki na własne potrzeby. Bierzcie i mapujcie z tego wszyscy.
Tym samym projekt rozpoczęty 4 lata temu dobiega wreszcie końca. Wielkie dzięki wszystkim, z Mikisim na czele, za feedback na discordzie, bo to za jego sprawą wjechało sporo poprawek. Na pewno spróbuję jeszcze sił z przerysowaniem charów i facesetów, ale niczego nie obiecuję. W razie czego w temacie pojawią się kolejne aktualizacje.