TAŚMA vol. 1 - wyniki

Strony autorskie, inne inicjatywy internetowe poświęcone RM.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
GameBoy

Golden Forki 2009 - Pełne Wersje (miejsce 1); TAPE #4 (miejsce 2); TAPE #5 (miejsce 3); Puchar Ligi Mapperów II (zwycięstwo); TA Sprite Contest 6 (miejsce 3)(miejsce 3)

TAŚMA vol. 1 - wyniki

Post autor: GameBoy »

Obrazek

Żartowałem z brakiem wyników po północy. Bez dłuższych wstępów lecimy z wygranymi:

Kategoria ME:

1. Roksa - Fanfary 3 - 22p
2. Michu - Gospoda 3 - 20p
3. Deathwing - Game Over 2 - 12p

4. Noruj - Fanfary 2 - 6p, WładcaKasztanów - Game Over 1 - 6p, Dragon Kamillo - Gameoferma 3 - 6p
7. Crashykk - Game Over 4 - 5p
8. Amelanduil - Gospoda 2 - 2p, Arci - Fanfary 1 - 2p
10. Mikisi - Gospoda 1 - 1p

Kategoria SE:

1. Noruj - Zestaw 7 - 14p
2. Deathwing - Zestaw 3 - 11p
3. Dragon Kamillo - Zestaw 4 - 9p

4. Crashykk - Zestaw 2 - 7p, Michu - Zestaw 5 - 7p
6. Arci - Zestaw 1 - 1p, Mikisi - Zestaw 6 - 1p, WładcaKasztanów - Zestaw 8 - 1p

Gratuluję wszystkim uczestnikom, w szczególności wygranym oczywiście, oraz Roksie, który pierwszy swój konkurs zakończył na pierwszym miejscu.
Awatar użytkownika
Amelanduil

GF2013 - Pełne Wersje (miejsce 2); TASC5 (miejsce 1); TASC7 (miejsce 2)

Re: TAŚMA vol. 1 - wyniki

Post autor: Amelanduil »

Naprawdę liczyłem na to, że ktoś wyłapie, że mój utwór to po prostu spowolniony o połowę opening Madoki ._.

nikt? c'mon. >_>;
ObrazekGlico☆Magic?
Awatar użytkownika
Roksa

Post autor: Roksa »

Dziękuję za oddane głosy na moją melodyjkę.
Dziękuję Deathwingowi, że mnie przekonał do konkursu.
Dziękuję Gameboyowi za organizację i ogarnięcie wszystkiego.
Gratuluję uczestnikom, zarówno wygranym jak i tym nieco mniej wygranym :-D
Awatar użytkownika
Deathwing

GF2024 - PW (msc.2); GF2022 - PW (msc.1); TAPE #1 (msc.1); TAPE #5 (msc.1); TAPE #6 (msc.1); LM Sezon I (msc.1) Sezon II (msc.2) Sezon IV (msc.3) Sezon V (msc.1) Sezon VI (msc.2); TASC 2 (msc.1)(msc.3); TASC 3 (msc.1); TASC 4 (msc.1)(msc.1)(msc.1)
Kontakt:

Post autor: Deathwing »

Oczywiście zwycięzcami zostali ci, co znają się na rzeczy: jeden co ma więcej gitar niż ja kupionych Makerów i drugi, co nagrywa piosenki o kupie. Gratki! Teraz trzeba będzie powalczyć mocniej w kolejnej edycji, żeby pokonać tych bossów. A póki co to kolejny konkurs, gdzie udało mi się wbić na podium, i to w obu kategoriach, więc i tak mam sporą satysfakcję :V

Organizacyjnie ostatecznie udał się GameBoyowi ten debiut, chociaż było trochę uwag, o których już wspominałem na discordzie. Nie do końca rozumiem skąd ten brak przygotowania i lakoniczne tematy, bo są przecież inne konkursy, z których można było spokojnie podpatrzeć formę. Nawet w tym temacie brakuje informacji ile osób oddało głosy (tabelka opcjonalna, ale też w sumie mile widziana), więc to są takie szczegóły do poprawy na kolejne edycje, bo liczę, że konkurs będzie się odbywał regularnie.

Z ME była super zabawa, BeepBox świetnie się tu sprawdza, chociaż i tak wolałbym posiedzieć nad BGM, co zresztą widać po mojej pracy. Do SE można mieć trochę wątpliwości, czy to miało sens w takiej formie czystego losowanka, ale z drugiej strony bez tego nie powstałby gołębiowy zestaw Noruja, więc jednak było warto. Postuluję o dźwięki paszczą w drugiej edycji!

Jako bonus dodam od siebie mniej lub bardziej dokończone projekty, przy których kombinowałem w trakcie tego konkursu. Większość z tego nie sprawdza się jako ME, chociaż są tu też ze 2 podejścia do fanfar, oczywiście w stylu BGM:

Pierwsza wersja gameofermy
Projekt 1
Projekt 2a
Projekt 2b
Projekt 3
Projekt 4
Projekt 5
turn up the silence
Awatar użytkownika
Noruj

GF2015 - Pełne Wersje (miejsce 1); GF2014 - Zapowiedzi (zwycięstwo); GF2011 - Pełne Wersje (miejsce 1)(miejsce 1); GF2010 - Zapowiedzi (miejsce 3); TAPE#4 (miejsce 1); TAPE#5 (miejsce 3)
Kontakt:

Post autor: Noruj »

Kolejne 4 miejsce do kolekcji, standard :D Jednak patrząc na to, że swoje ME zrobiłem w pół godziny w niedzielę i tak jestem zadowolony, chociaż bardziej z samej rywalizacji i sposobności, żeby pobawić się tym programikiem. Przy następnym konkursie muszę podciągnąć spodnie i postarać się na poważnie xD

Byłem trochę zawiedziony tym, że nie robimy BGM, bo przy pełnoprawnych traczkach można faktycznie rozwinąć skrzydła, ale na startową edycję, myślę, że wyszło spoko. Samo ME było o tyle problematyczne, że mocno rozjechały się interpretacje i chociaż zwykle mi to nie przeszkadza, to fakt, że niektórzy zrobili utwory na 4 sekundy, a inni na 15 dało spory dysonans. Myślę, że przy BGM wyjdzie to lepiej, również przy zabawie przy zapoznawaniu się z traczkami, bo łyknięcie tych wszystkich prac zajęło stanowczo za krótko :D

Miło mi, że doceniliście mój gołębiasty zestaw xD "O, to brzmi jak gołębie" to była moja dokładna myśl przy tworzeniu tych SFX. Stworzenie tego mi zajęło jakieś 15 minut, z czego 3/4 czasu zajęło znalezienie fajnej bazy, a potem to tylko chwila na edity, żeby zrobić spójny zestaw. Jak ktoś wykorzysta te plumki w grze, to będę szczęśliwy xD

Co do organizacji, to mi tam niczego nie brakowało. Może i GB potraktował sprawę lakonicznie, ale nie miałem problemu, żeby się odnaleźć. Także graty dla GB, za to, że w końcu zorganizował konkurs i CZEKAMY NA TWOJE WERSJE.

@Amel
Jakbym wiedział co to, to może bym wyłapał :P Faktycznie podobne.

@Deathwing
Spora część tych projektów podoba mi się bardziej (a niektóre znacznie), niż Twój ostateczny gameover :D

Aha i graty dla wygranych. Jestem ciekawy, jak będą wyglądać pucharki!
Obrazek
ODPOWIEDZ