[RM2K] - You may die soon

Pełne Wersje i Dema stworzone we wszelakich wersjach RM. Uwaga na zasady zakładania tematów!

Moderatorzy: GameBoy, Dragon Kamillo, Kleo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Roksa

[RM2K] - You may die soon

Post autor: Roksa »

TYTUŁ: Yoy may die soon
GATUNEK: Roquelike
AUTOR: Roksa
SILNIK: RM2K
WERSJA: DEMO
JĘZYK: Polski
Brydzień!

Chciałem pokazać coś, co powstało trochę z przypadku.
W ramach przerw od głównego projektu dłubałem sobie przy roquelike'u. Czysta zabawa z eventami.
Zero tilesetów, zero charsetów, zero map.

Grafika i muzyka mojego autorstwa.

Jest to DEMO. Czyli kawałek, który jest już grywalny.
Ale jak to w DEMO, nie wszystko jest jeszcze takie jak być powinno.
Gra potrafi zaskoczyć nawet mnie podczas testów. Udało mi się ukończyć rozgrywkę każdą dostępną w demie postacią, ale częściej kończyło się na śmierci. Zdecydowanie częściej kończyło się na śmierci ;)

Mamy póki co trzy klasy postaci. Każdą gra się inaczej.
Więc... zapraszam do gry.
Zachęcam do komentarzy :)

Spoiler:
Link do dema:
https://drive.google.com/file/d/1MSZZ1i ... drive_link
Awatar użytkownika
Deathwing

GF2024 - PW (msc.2); GF2022 - PW (msc.1); TAPE #1 (msc.1); TAPE #5 (msc.1); TAPE #6 (msc.1); LM Sezon I (msc.1) Sezon II (msc.2) Sezon IV (msc.3) Sezon V (msc.1) Sezon VI (msc.2); TASC 2 (msc.1)(msc.3); TASC 3 (msc.1); TASC 4 (msc.1)(msc.1)(msc.1)
Kontakt:

Re: [RM2K] - You may die soon

Post autor: Deathwing »

Na razie zrobiłem run wojownikiem i rozjechał mnie PRZEKOKSZONY goblin z dzidą NA KOKSIE. Nie wiem czy to był final boss, ale tak brzmi. Bardzo proste i sympatyczne pod względem minimalistycznej oprawy, za to trochę męczy skala losowości. Gracz ma niewielki wpływ na wynik walk, w przeciwieństwie np. do takiego "Co się stało z dziadkiem". Nie wiem czy obrona jakkolwiek tu działa, bo parę prób jej użycia i tak skończyło się dla mnie lepą na ryj, więc już chyba bardziej się opłaca spamować ciężki atak i liczyć na farta. Popróbuję jeszcze innymi klasami, chociaż już widzę, że póki co to takie losowanko. Na plus oczywiście goblyn kramorz. Powtórzę jeszcze tylko komentarz z discorda, że bardziej widziałbym tytuł po polsku, jako "Zginiesz marnie" albo w podobnej formie. Strasznie tam nie pasuje też ten tekst po murzyńsku, który pojawia się przy zgonie.
Swoją drogą, nie udostępniaj gier jako instalki, bo tego badziewia i tak nikt nie tyka, skoro obok w folderze jest archiwum z grą do rozpakowania.
turn up the silence
ODPOWIEDZ