W trzeciej edycji TAPE #3 bijemy wszystkie rekordy! Oddano
16 prac!
Zanim jednak przejdziemy do ogrywania i głosowania, ważny komunikat.
Do końca dzisiejszego dnia, tj. do 8 maja 2023 r. g. 23:59 wszyscy chętni, którzy oddali gry, mogą przesłać ich poprawione wersje, przy czym poprawki mogą dotyczyć dowolnego aspektu gry.
Jeden z uczestników zdążył przesłać mi grę do końca wczorajszego dnia, jednakże była to gra z testowymi ustawieniami potworów. Poprawkę przesłał 2 godziny później, a ja postanowiłem ją przyjąć. Uważam, że sprawiedliwie będzie dać taką samą szansę wszystkim innym, dlatego każda z 16 osób, które przesłały projekt, do końca dzisiejszego dnia może przesłać mi poprawioną wersję z dowolnymi zmianami. Linki będę na bieżąco podmieniał w folderze na Mediafire.
W tym roku rezygnuję z podlinkowania każdej kolejnej gry, ponieważ nie mam cierpliwości na takie zabawy z odnośnikami - wszystkie dostępne są w linku poniżej. Mediafire umożliwia także ściągnięcie od razu całego folderu.
Pod projektami konkursowymi znajdują się szczegółowe zasady głosowania, poniżej najważniejsze kwestie:
- Głosujemy przez 17 dni, do 24 maja 2023 r. do godziny 23:59! Jeśli otrzymam odpowiedni feedback, głosowanie mogę przedłużyć.
- Do dyspozycji mamy 7 głosów, na jedną grę można oddać maksymalnie 1 głos
- Głosować mogą użytkownicy forum z 3 postami i osoby, które oddały pracę konkursową.
- Głosy wysyłamy do mnie dowolną drogą - forum, Discord, mail.
Prezentacja prac konkursowych
Prace prezentowane są w porządku chronologicznym, w jakim je otrzymywałem. Download znajduje się powyżej w linku do Mediafire
Kaja - opowieść o pewnym sadzie by Zombik
Rodzina Kaji od wieków miała w posiadaniu owocowy sad. Teraz kiedy dziewczyna została sama, postanowiła kontynuować rodzinne tradycje. Niestety ziemię i rośliny zaczęła trawić tajemnicza choroba i nikt nie umie wyjaśnić czym ta zaraza jest. Kaja postanawia wysłać list do wioski druidów mając nadzieję, że ci jej pomogą. Nie wie jeszcze, że wysłanie listu będzie początkiem podróży i przygody, nie tylko w celu uzdrowienia sadu, ale i tej w głąb siebie, a także poznania historii swojej rodziny.
Wersy:
Nade mną niebo, przede mną sad
Jabłek zielonych zapach i smak
Kroplą deszczu
Trzciną myślącą wśród traw
Jestem iskrą i wiatru powiewem
Życie jest drogą, życie jest snem
Skończy się droga, życie i sny
Nobby Bizzare Adventure by WładcaKasztanów
Nudne i niewiele znaczące życie młodego Nobbyego nagle się zmienia, gdy w jego pokoju pojawia się magiczny kryształ, nakazujący mu z jakiegoś powodu zbierać jabłka.
Wersy:
BomberSpud by Crashykk
Żona Pułkownika Pyrkownika została porwana! Klaus zabrał ją na statek, którym odpłynął za horyzont. Czy Pyrkownikowi uda się ją uratować?
Wersy:
Oczy otwieram: staje się świat
Nade mną niebo, przede mną sad
Kwaśne Jabłko by Mikisi
Zielone jabłko postanawia zemścić się na czerwonych jabłkach za krzywdy wyrządzone w przeszłości.
Wersy:
Sleeping Solatia by Gedharm
Gra przygodowa w stylu Zeldy. Solatia, niegdyś kwitnące królestwo, została uśpiona i powoli umiera. Bohaterowie z różnych światów pojawiają się, by temu zaradzić. Jesteś jednym z nich. Niestety, przybywasz za późno, by uratować uśpioną krainę.
Wersy:
Trzeba czas oszukać
Żeby naprawdę żyć
Ksiądz Szajdach by Zdzisław Parker
Wojciech Szajdach, doświadczony egzorcysta, zostaje przeniesiony przez Watykan na inną parafię po nieudanym egzorcyzmie, w którym zginęło dziecko.
Wersy:
Ale jestem
Poznanie by puniek
Maeve, mając dość marnych zleceń w Somnium, znajduje w końcu ogłoszenie warte uwagi.
Wersy:
Życie zdarza się raz
sancTis by Karrmel21
Mini eksploracyjny dungeon-crawler. Jesteś Trzynastym Duszobójcą, wysłanym do tajemniczej "Wieży Serwerowej" w celu znalezienia i egzekucji wszystkich znajdujących się tam Mrocznych Duchów. Nawiguj mroczne korytarze budynku, walcz z Mrocznymi Duchami i przejmij ich moc oraz ponad 30 umiejętności, dla siebie. Wejdź głębiej i odkryj mroczne sekrety Wieży Serwerowej... lub nie i skup się na masowej egzekucji.
Wersy:
Oczy otwieram: staje się świat
Żeby oszukać czas
Trzeba czas oszukać
Żeby oszukać pędzący czas... by Keibi
Niemiecki ruch oporu nie ma kontaktu ze swym przywódcą Schicklgruberem, więc wysyła na poszukiwania najlepszego z partyzantów - Josepha Bauera. Czy Bauerowi uda się oszukać pędzący czas i ocalić przywódcę?
Wersy:
Żeby oszukać czas
Żeby oszukać pędzący czas
Trzeba czas oszukać
Ogon w Ogniu by GameBoy
Rocket to kot, który pragnie latać. Czy mu się to uda?
Wersy:
Jestem iskrą i wiatru powiewem
Smugą światła co biegnie do gwiazd
Jestem chwilą, która prześcignąć chce czas
Kuromania by Jolantyn
Bruno to mały, wesoły dzieciak, który prowadzi ze swoją mamą małe gospodarstwo w środku lasu. Ale podczas pielęgnacji ogródka zdarza się pewien "incydent", któremu zaradzić może tylko on. Pomóż Brunowi w jego misji. Gra posiada 3 zakończenia, fabułę napisaną na kolanie i jest dosyć krótka.
Wersy:
Ale jestem
A co będzie potem? Nie wiem, i wiem
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
Bóg Życia by Kryzz333
Krótki i przyjemny fabularny RPG, oparty o tajemnicę odrodzenia.
Wersy:
O nic nie pytaj, dowiesz się gdy
1 + 1 = ∞ by CharlieVermin
Gerard zaczyna robić postępy w dziedzinie transmutacji... w samą porę, bo jego przyjaciółce właśnie wpadła w oko świetna inwestycja. Czas zacząć gromadzić składniki, syntezować nowe substancje i odszyfrowywać zachcianki klientów... byle szybko - zostały tylko trzy dni!
Wersy:
Żeby oszukać czas
Trzciną myślącą wśród traw
Bochaterzy by Vodun
Królestwo stoi w obliczu wielkiego zagrorzenia. Czy królewskiemu administratorowi uda się zebrać drużynę bochaterów? A ona sama życzyła sobie by wszystko było proste tak.
Wersy:
I wszystko proste tak
Ojciec by Dragon Kamillo
W ostatni dzień przygotowań do wyjazdu, w pobliskich lasach dzieje się coś dziwnego. Wszystkie zwierzęta uciekają, jakby były przez kogoś spłoszone. Zaraz za nimi ukazują się dziwnie wściekłe wilki. Czy ludzie są w niebezpieczeństwie?
Wersy:
Tale of Two by Fear
jRPG z systemem walki jak w Octopath Travel o historii dwóch elfów.
Wersy:
Trzeba żyć naprawdę
Żeby oszukać czas
Trzeba żyć najpiękniej, żyje się tylko raz
Każda z gier wydaje się na swój sposób ciekawa i nie mogę się doczekać, żeby je zacząć ogrywać!
Szczegółowe zasady głosowania
- Głosowanie trwa 10 dni (licząc dzisiaj). Oznacza to, że głosy można oddawać do 17 maja do godziny 23:59! Jeśli otrzymam wystarczająco dużo próśb, dopuszczam możliwość przedłużenia głosowania, bo projektów jest naprawdę sporo! Proszę o mobilizację i zmieszczenie się w terminie.
- Głosować mogą użytkownicy forum, którzy do chwili założenia tego tematu mieli założone konto na forum i co najmniej 3 posty na tym koncie. Dodatkowo głosować mogą osoby niespełniające powyższego kryterium, jeśli oddały pracę zakwalifikowaną do konkursu.
- Głosujemy anonimowo poprzez wysłanie do mnie wiadomości prywatnej na forum lub Discordzie, ewentualnie poprzez wysłanie maila. Żądajcie potwierdzenia odebrania każdego głosu!
- Każdy głosujący może oddać 7 głosów.
- Na daną grę można oddać tylko 1 głos, ale nie trzeba wykorzystywać wszystkich głosów.
- Jeśli Wasz głos sprawi, że bezpośredni rywal przeskoczy Was w klasyfikacji, głos jest anulowany.
- Nagrodami w konkursie są pixelowe pucharki na forum (po konkursie Jazz nadrobi wszystkie zaległe pucharki!). Dodatkowo każdy z nagrodzonych otrzyma dodatkowy punkt w głosowaniu podczas tegorocznych GF-ów, a zwycięzca - specjalny kolorek na Discordzie. Pozostałe nagrody opisałem w temacie z zasadami.
Szczerze liczę, że podtrzymamy fantastyczną tradycję oceniania wszystkich projektów biorących udział w konkursie. Dlatego zachęcam do posiłkowania się poniższym wzorem posta:
Kod: Zaznacz cały
[b]1. Kaja - opowieść o pewnym sadzie[/b] - asdzxc
[b]2. Nobby Bizzare Adventure[/b] - asdzxc
[b]3. BomberSpud[/b] - asdzxc
[b]4. Kwaśne Jabłko[/b] - asdzxc
[b]5. Sleeping Solatia[/b] - asdzxc
[b]6. Ksiądz Szajdach[/b] - asdzxc
[b]7. Poznanie[/b] - asdzxc
[b]8. sancTis[/b] - asdzxc
[b]9. Żeby oszukać pędzący czas...[/b] - asdzxc
[b]10. Ogon w Ogniu[/b] - asdzxc
[b]11. Kuromania[/b] - asdzxc